Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Καλαμάρι με σπαγγέτι



Υλικά για 4-5 άτομα

500 γρ. μακαρόνια σπαγγέτι 
1 κιλό καλαμάρια, καθαρισμένα 

4 σκελίδες σκόρδο 

1 κρεμμύδι, σε ροδέλες 
1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο 
1 φλ.τσ. λευκό κρασί

½ φλ.τσ.ουζο
3-4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο 

1-2 κ.σ. άνηθο
Ξύσμα λεμονιού 
Αλάτι, πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Κόβετε το καλαμάρι σε ροδέλες και ψιλοκόβετε το σκόρδο.
Βάζετε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το σκόρδο, το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά.
Προσθέστε τα καλαμάρια και αλατοπίπερο και ανακατέψτε ελαφρά, για 4'-5'.
Σβήνετε με το κρασί ,ούζο, ρίχνετε τον άνηθο και προσθέστε λίγο χλιαρό νερό, αν χρειαστεί, για να καλύπτονται τα καλαμάρια.

Βράζετε για 10'-15' ή μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμάρια και πήξει η σάλτσα τους. 
Παράλληλα βράζετε τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τα σουρώνετε, και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα με τα καλαμαράκια. Σερβίρετε ζεστό, πασπαλίζοντας από πάνω με το μαϊντανό.











Τάσος Τόλης

Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος








romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: