Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Σεισμός στην Ήπειρο το Σάββατο βράδυ, "σεισμός" και από τους Ηπειρώτες την ίδια ώρα στο Ζεφύρι.









Με την παραδοσιακή μυσταγωγία, αναβίωσε και φέτος η διαδικασία απόσταξης τσίπουρου στο Ζεφύρι Αττικής, από τον τοπικό Σύλλογο Ηπειρωτών Ζεφυρίου,''τηρώντας μία συνέχεια 25 και πλέον χρόνων'', όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηλίας Αθανασόπουλος, γνήσιος συνεχιστής του επί μία 15ετία άξιου Προέδρου Νίκου Μαλάμου, που έδωσε χώρο για  την ανανέωση του Δ.Σ., που πλέον απαρτίζεται από νέους στην πλειονότητα του.

Η αναβίωση της γιορτής του τσίπουρου από τον Σύλλογο Ηπειρωτών, είναι ένα έθιμο που κρατάει χρόνια και το οποίο έχει καταξιωθεί στα πολιτιστικά δρώμενα του Ζεφυρίου και του νέου Δήμου Φυλής πλέον. Απόδειξη ότι το τιμούν με την παρουσία τους όχι μόνο τα μέλη του Συλλόγου, αλλά πολλοί ακόμα δημότες, και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, που έχουν συνηθίσει να μετέχουν, κάθε χρόνο τέτοια εποχή, στο παραδοσιακό δρώμενο, αλλά και στο τρικούβερτο γλέντι που το συνοδεύει.



Τους παρευρισκόμενους υποδέχθηκε και χαιρέτισε, εκ μέρους του  Δ.Σ., ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Μηνάς Ζέρβας



Στη συνέχεια, την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος του Καλλικρατικού Δήμου Φυλής (απαρτίζεται από τους πρώην Δήμους Άνω Λιοσίων, Ζεφυρίου και Φυλής)  Χρήστος Παππούς. 



Χαιρέτισε  επίσης η Περιφερειακή σύμβουλος Σταυρούλα Δήμου



Ακολούθησε ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Κώστας Κωνής, που αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι απόδημοι Ηπειρώτες και ανέλυσε το πρόγραμμα δράσης και εκδηλώσεων της πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας.
Στο ηπειρώτικο αυτό αντάμωμα, παρέστησαν,ο Δήμαρχος του Δήμου Φυλής Χρήστος Παππούς, η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων του Δήμου Φυλής, αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, αποτελούμενη από τον Αντιπρόεδρο Κώστα Κωνή, και τα μέλη του Δ.Σ. Ελευθερία Σιαμέτη και Μαίρη καραγιώργουο  πρώην Δήμαρχος Φυλής Δημήτρης Μπουραϊμης, πρώην δήμαρχοι του πρώην Δήμου Ζεφυρίου, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και ετεροδημικών οργανώσεων από άλλες περιοχές της Ελλάδος που δραστηροποιούνται στο Δήμο Φυλής.
Η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αποδήμων Μουργκάνας Ζωή Ντρούγκαο Πρόεδρος Χρήστος Ρούσσας και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ηπειρωτών Περιστερίου Ζήκος Κόντης, ο πρόεδρος των Ηπειρωτών
Χαϊδαρίου Δημήτρης Σούκης,από τους Ηπειρώτες Ιλίου  ο πρόεδρος Χρήστος Γκόνης, η Γραμματέας Μαρίκα Γκόνη και ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Δάλλας, η πρόεδρος των Ηπειρωτών  Αγίων Αναργύρων Αθηνά Ζιάγκα, η πρόεδρος των Ηπειρωτών Καλλιθέας Γεωργία Κίσκου,από τους Ηπειρώτες  Ασπροπύργου ο Γιώργος Ντάλλας,από τους Ηπειρώτες Ζωγράφου ο Αλέξανδρος Σταύρου ,αλλά και αντιπροσωπείες άλλων Ηπειρωτικών αποδημικών οργανώσεων.


Τους παρευρισκόμενους διασκέδασε ο έξοχος κλαρινίστας Τάσος Μαγκλάρας με την κομπανία του.








































































































































































































































































































































































































































































Φωτο: Χριστόφορος Ευθυμίου

romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: