Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Το αρκουδάκι που του αρέσει η μπάλα!

Ενα ακόμη ορφανό αρκουδάκι που βρέθηκε να περιπλανιέται μόνο του και παρά τις αναζητήσεις, δεν εντοπίστηκε η μητέρα του, περιέθαλψε ο Αρκτούρος.
Οι φροντιστές της οργάνωσης ονόμασαν το αρκουδάκι «Λουίτζι» από τον Ιταλό τερματοφύλακα της Γιουβέντους, Τζιανλουίτζι Μπουφόν, επειδή του αρέσει πολύ να παίζει και να κρατάει κάποια μπάλα.
Το μόλις λίγων μηνών ζώο εντοπίστηκε από πολίτη να περιπλανιέται σε επικίνδυνο αυτοκινητόδρομο, στο Επαρχιακό Δίκτυο Αμυνταίου – Φλώρινας, στο ύψος της τοποθεσίας «Κλειδί» Αμυνταίου, όπου έχουν σημειωθεί αρκετά θανατηφόρα τροχαία με θύματα αρκούδες.
Επειδή το αρκουδάκι βρισκόταν χωρίς τη μητέρα του μέσα στο δρόμο -κάτι που θα μπορούσε να του έχει κοστίσει τη ζωή- διερχόμενος πολίτης το μετέφερε σε ασφαλές σημείο και ενημέρωσε την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του «Αρκτούρου», που έσπευσε μαζί με την προϊσταμένη της Δασικής Υπηρεσίας Φλώρινας. Άμεσα ξεκίνησε έρευνα στην περιοχή για τυχόν ανεύρεση της μαμάς αρκούδας, χωρίς όμως αποτέλεσμα, και τελικά το αρκουδάκι μεταφέρθηκε υποσιτισμένο στις εγκαταστάσεις του «Αρκτούρου», όπου και λαμβάνει φροντίδα.
Ο «Λουίτζι» θα ενταχθεί στο πρόγραμμα επανένταξης ορφανών αρκούδων που υλοποιεί η οργάνωση και θα ζήσει για περίπου έναν χρόνο -χωρίς άλλες αρκούδες- σε ειδικό χώρο, όπου αφού διδαχθεί από τους φροντιστές του τα μυστικά της επιβίωσης, θα επανενταχθεί στο φυσικό περιβάλλον, εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά. Ήδη, πάντως, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του «Αρκτούρου», τα πρώτα δείγματα είναι ενθαρρυντικά αφού είναι πολύ επιφυλακτικός με τους ανθρώπους.
Το πρόγραμμα Επανένταξης Ορφανών Αρκούδων υλοποιείται στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Περιβαλλοντικού Κέντρου που δημιουργεί ο «Αρκτούρος» με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: