Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Παρουσίαση Ηπειρώτικου μενού από τον Τάσο Τόλη, Επίτιμο Πρόεδρο Chef’s club of Greece στηHoreca 2018


Gastronomy Forum Horeca 2018
Ο ρόλος της Νέας Ελληνικής Κουζίνας στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού.
Η φετινή ατζέντα του Gastronomy Forum έχει άρωμα Ελλάδας. Ένα τετραήμερο γεμάτο από γαστρονομικές επιδείξεις, διαδραστικές παρουσιάσεις, συναρπαστικές συζητήσεις και καινοτόμα cooking shows μονοπωλούν το ενδιαφέρον των επαγγελματιών της Εστίασης.
Σάββατο 10/02
Διάσημοι chefs, διαδραστικές επιδείξεις!
Με αθρόα προσέλευση επιχειρηματιών της Εστίασης και μαγείρων συνεχίστηκε για δεύτερη μέρα το πρόγραμμα του Gastronomy Forum, το οποίο άνοιξε με την εισήγηση του γνωστού executive chef Τάσου Τόλη από τα Palmier bistro & gastronomy , με θέμα τη «Δημιουργία γαστρονομικού χάρτη της Ελλάδος», ξεκινώντας από την περιοχή της Ηπείρου.

Τάσος Τόλης ex. chef

του ομίλου Palmie bistro & Gastronomy

Επίτιμος Προέδρος Chef’s club of Greece
Υπεύθυνος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος στην Ήπειρο
Member of the Jury in ITQI
Member of the jury in WACS

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Συνέπεια –ποιότητα- φροντίδα!!!
Η «κότα» θα συνεχίσει να γεννά τα «χρυσά αυγά» όταν αποκτήσουμε τουριστική συνείδηση, επιμόρφωση, και μάθουμε να προωθούμε τη ΝΕΑ μας κουζίνα.
Η φιλοξενία, η ποιοτική επαγγελματική μας εξυπηρέτηση προς τους επισκέπτες μας.
Ειλικρίνεια, κατάρτιση, συνέπεια, μακριά απο αισχροκέρδεια και κραχτισμό, διατήρηση και φροντίδα του φυσικού περιβάλλοντος, γίνουν για όλους τους εμπλεκόμενους στο κλάδο του τουρισμού σύνθημα υλοποιήσιμο και όχι λόγια που δεν γίνονται πράξεις.
Ήπειρος !!! για 4 Εποχές
Με χιόνι, με βροχή, ακόμη και με ομίχλη, ασκεί πάνω σου τέτοια γοητεία που σε κάνει να ξεχνιέσαι.
Μας ξυπνά με σπιτική μαρμελάδα πορτοκάλι ,μοναδικές πίτες, μας κανακεύει με μανιταρολιχουδιές, τηγανίτες με μέλι, χορταίνει τις κουβέντες με ψητά κάστανα στο τζάκι και το βράδυ μάς ζεσταίνει με φρέσκο τσίπουρο…
Ακολουθει μενου με Ηπειρώτικα προιόντα.

Ζαγοροχώρια
Τραχανάς με τραγανό χοιρομέρι ,βλάχικο τυρί & λάδι με τσάι του βουνού.


Αμβρακικός
Σαλάτα με καπνιστές γαρίδες σε ούζο & λαδόξιδο εσπεριδοειδών.


Ανεζα
Φραγκόκοτα με λαχανικά & σάλτσα αυγολέμονο.


Τζουμέρκα
Παγωμένος αφρός από τσίπουρο με κούμαρα.


Ζιτσα
Χοιρινό μαγειρεμένο στη γάστρα με σάλτσα από κληματόφυλλα & μούστο.



Τέροβο
Κρέμα γαλατόπιτας με ζαχαρένιο φύλλο & γλυκό τριαντάφυλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: