Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Τα Xριστουγεννιάτικα Ηπειρώτικα κάλαντα έψαλαν, η ΠΣΕ και ο Σύλλογος Ηπειρωτών Κολωνού στην Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, τη Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017.


Ελάτε εδώ γειτόνισσες
Και εσείς γειτονοπούλες,
Τα σπάργανα να φτιάξουμε
και το Χριστό ν΄ αλλάξουμε.
Τα σπάργανα για το Χριστό,
Ελάτε όλες σας εδώ.(δις)

Να πάμε να γυρίσουμε
Και βάγια να σκορπίσουμε .
Να βρούμε και την Παναγιά
οπού μας φέρνει τη χαρά.
Τα σπάργανα για το Χριστό,
ελάτε όλες σας εδώ.(δις)

Κοιμάται στα τριαντάφυλλα,
γεννιέται μες στα λούλουδα.
Γεννιέται μες στα λούλουδα ,
κοιμάται στα τριαντάφυλλα.

Τα σπάργανα για το Χριστό,
ελάτε όλες σας εδώ.
Τα σπάργανα να φτιάξουμε
και το Χριστό ν΄ αλλάξουμε.

Γέμισαν από Ήπειρο, το πρωί  της Παρασκευής 22 Δεκεμβρίου 2017, τα Κεντρικά Γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στη Χαριλάου Τρικούπη, όπου το χορωδιακό τμήμα του Συλλόγου Ηπειρωτών Κολωνού, με τη συνοδεία της ηπειρώτικης κομπανίας του εξαίρετου κλαρινίστα Τάσου Μαγκλάρα, έψαλε τα ηπειρώτικα Χριστουγεννιάτικα  κάλαντα και άλλους ηπειρώτικους σκοπούς και τραγούδια, στη Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά και τα στελέχη του κόμματος που παρευρέθηκαν. 



Μια στιγμή γνήσια ηπειρώτικη και παραδοσιακή, που συγκίνησε και ενθουσίασε τη Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.Το πολυμελές χορωδιακακό τμήμα, ντυμένο με ηπειρώτικες παραδοσιακές φορεσιές, συνοδευόμενο από τους, Αντιπρόεδρο και Έφορο Πολιτισμού της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, Κώστα Κωνή και Κώστα Μάτσια, το μέλος του Δ.Σ. της ΠΣΕ Ελευθερία Σιαμέτη, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ηπειρωτών Κολωνού Νίκο Κουτσούκη, αλλά και άλλα μέλη του Δ.Σ. και τον χοροδιδάσκαλο Αλέξανδρο Κουτσούκη, εισέπραξε τα θερμά χειροκροτήματα τόσο της Προέδρου της Δ.Σ. και των συνεργατών της, όσον και των παρευρισκόμενων βουλευτών και στελεχών.



Κατά τους χαιρετισμούς, ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Κώστας Κωνής, αφού ευχήθηκε για Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά, τόνισε τις προσπάθειες που γίνονται από το ηπειρώτικο αποδημικό κίνημα για την διατήρηση των ηθών και εθίμων και της ηπειρώτικης παράδοσης, την δύσκολη αυτή εποχή της οικονομικής κρίσης, που έχει πλήξει και τους αποδημικούς Συλλόγους, που κάνουν τεράστια προσπάθεια για την επιβίωση, έχοντας δυστυχώς απέναντι και την Ελληνική Πολιτεία, που αντί να στηρίξει την προσπάθεια αυτή, αντιμετωπίζει εχθρικά τους Συλλόγους, που όχι μόνο δεν επιχορηγεί το έργο τους, αλλά τους αντιμετωπίζει σαν κερδοσκοπικούς φορείς και μη κυβερνητικές οργανώσεις, επιβάλλοντας υψηλή φορολογία.

Ειδικά ο Αντιπρόεδρος της ΠΣΕ  Κώστας Κωνής ζήτησε, αφού αναφέρθηκε και στα  άλλα προβλήματα των αποδημικών Συλλόγων επιγραμματικά,  συνάντηση για να της εξηγήσουν οι εκπρόσωποι όλων των φορέων της αποδημίας τα πρόβλημα λεπτομερώς, που αποδέχθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Απαντώντας  η ΠρόεδροςΦώφη Γεννηματά είπε «Το 2018, είναι μια χρονιά που χρειάζεται να έχουμε δύναμη για μια νέα αρχή. Για να φέρουμε ξανά την ελπίδα, δεν αρκούν τα μεγάλα λόγια, τα ψέματα και τα τεχνάσματα. Κανείς δεν ξεγελιέται πια», τόνισε και επισήμανε:Χρειάζεται δουλειά, αποφασιστικότητα και ενότητα. Μπορούμε να τα καταφέρουμε αν δουλέψουμε όλοι μαζί. Αξίζει να δουλέψουμε για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα».Θέλω να ευχηθώ να είναι μια πολύ καλή χρονιά το 2018 για όλους, με υγεία πριν από όλα και πολλές προσωπικές ευτυχισμένες στιγμές» κατέληξε.



Στην συνέχεια ο Αντιπρόεδρος της ΠΣΕ Κώστας Κωνής, επέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, το βιβλίο λεύκωμα ''Μνήμες Σουλίου'', που αναφέρεται στους πολέμους των Σουλιωτών κατά του Αλή Πασά.







Ακολούθησε παρουσίαση 3 ηπειρώτικων χορών, από το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Ηπειρωτών Κολωνού. Και επειδή δεν είναι δυνατόν μιά γιορτή, να μην έχει το ηπειρώτικο γλέντι ως επακόλουθο, ακολούθησε γλέντι και χορός, με ηπειρώτικους σκοπούς, που έπαιξε η κομπανία του εξαίρετου κλαρινίστα Τάσου Μαγκλάρα.

Βέβαια στο χορό που διήρκησε αρκετά, συμμετείχαν και οι βουλευτές και τα στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αλλά και ο Αντιπρόεδρος της ΠΣΕ, και όλα τα μέλη του χορευτικού τμήματος.

Στους παρευρισκόμενους προσφέρθηκαν απο την Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά γλυκά των ημερών, εδέσματα και αναψυκτικά. 

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, συνοδευόνταν από τα 2 μικρά παιδιά της και βίωσε έντονα τις στιγμές,  τις απόλαυσε και  τις ευχαριστήθηκε, δείχνοντας το, με ευαρέσκεια.

Και του χρόνου


































































































































































Φωτο: Χριστόφορος Ευθυμίου
romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: