Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Τσιπούρες στο φούρνο


Υλικά για 6 -7 άτομα
2 κιλά τσιπούρες
1 ματσάκι σέλινο
8 μέτριες πατάτες
4 καρότα
10 κρεμμυδάκια χλωρά
6 ξερά κρεμμύδια
8 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1κ.γλυκου κουκουνάρι
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιολαδο
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Πλένετε όλα τα λαχανικά. Βάλτε σε ένα μπολ το σέλινο ψιλοκομμένο, τις πατάτες κομμένες σε κύβους, τα καρότα και τα χλωρά κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες, τα ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες, το σκόρδο ψιλοκομμένο στον τρίφτη και τα αλατίζετε.
Καθαρίστε τα ψάρια, τα πλένουμε και τους ρίχνετε αλάτι και πιπέρι.
Σε ένα ταψί στρώστε τα μισά κομμένα λαχανικά. Γεμίζουμε τις κοιλιές τους με τα μισά λαχανικά ανακατεμένα με το κουκουνάρι , και τα υπόλοιπα τα ρίχνουμε στο πυρέξ.
Περιχύστε με το ελαιόλαδο τα χαράξετε με μαχαίρι , ρίχνουμε περίπου ½ φλιτζάνι του τσαγιού νερό και τα πασπαλίζουμε με το θυμάρι.
Ψήστε σε καλά προ θερμασμένο φούρνο στους 200C για 45 ‘ περίπου, έως ότου ροδίσουν .
Συνοδέψτε με ελιές λιαστή ντομάτα και μυρωδικα .






Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος




romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: