Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Σούπα με μύδια


Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό μύδια με κέλυφο
2 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 σφηνάκι τσίπουρο
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
4-5 κλαράκια σέλινο
Ξύσμα από 1 λεμόνι και το χυμό του

Εκτέλεση συνταγής .
Πολτοποιήστε το σκόρδο, ψιλοκόψτε τον άνηθο, βάλτε στη φωτιά 1½ λίτρο νερό να βράσουν.

Ρίξτε τα υλικά ,εκτός από την κρέμα γάλακτος και το σέλινο.
Βράστε για 20 περίπου λεπτά και ρίξτε τα πλυμένα και καλά καθαρισμένα μύδια το σέλινο. Λίγο πριν την κατεβάσετε από τη φωτιά, προσθέστε την κρέμα γάλακτος βράστε σε σιγανή φωτιά για 4-5 λεπτά και η σούπα είναι έτοιμη .
Σερβίρετε με το ξύσμα λεμονιού και φύλλα σέλινου ,ελαιολαδο καθώς και φρυγανισμένο ζεστό ψωμί .

Τα φρέσκα μαζί με το κέλυφος, πρέπει όταν τα βάλετε να βράσουν στη φωτιά να ανοίξουν. Αν παραμείνουν κλειστά, πετάξτε τα γιατί υπάρχει κίνδυνος να είναι αλλοιωμένα.









Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος





romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: