Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

Αποκλειστικό.Ο βίος των λήσταρχων Ρεντζαίων και η ληστεία της Πέτρας γίνονται ταινία. Το βιβλίο του Βαγγέλη Κούτα "Ρεντζαίοι: Αετοί και λύκοι" σύντομα θα γίνει κινηματογραφική ταινία.

Ο βίος των λήσταρχων Ρεντζαίων και η ληστεία της Πέτρας, θα ξαναζωντανέψουν  από την  μεταφορά στον κινηματογράφο του  μυθιστορήματος ''Αετοί και λύκοι'', του Ηπειρώτη συγγραφέα Βαγγέλη Κούτα.

Έλληνας παραγωγός ήρθε σε επαφή με τον συγγραφέα και του εξέφρασε την επιθυμία να κάνει κινηματογραφική ταινία το πολύ πετυχημένο μυθιστόρημά του.όπως μας αποκάλυψε ο ίδιος ο συγγραφέας, σκηνοθέτης θα είναι ο Γιώργος Κορδέλλας , που σκηνοθέτησε και την  ταινία " Η Ρόζα της Σμύρνης"


Ο Βαγγέλης Κούτας μαζί με τον συγγραφέα του βιβλίου "ΑΝΩΓΕΙΟ, η αετοφωλιά του Ξηροβουνίου" Ευθύμιο Ρέντζιο. 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΥΤΑΣ γεννήθηκε στη Βίγλα Άρτας του Δήμου Αμβρακικού το 1953 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε αρχιτεκτονικό και ελεύθερο σχέδιο. Για έξι χρόνια παρουσίαζε από την τηλεόραση του 902, Έλληνες συγγραφείς στην εκπομπή "Δρόμοι της Λογοτεχνίας". Τα τελευταία τριάντα χρόνια κινείται στο χώρο του βιβλίου. Έχουν εκδοθεί 8 βιβλία του με τελευταίο το "Ο χρόνος μπροστά μας"


 Σύντομη περίληψη του βιβλίου
Μία ιστορία που έγινε θρύλος. Η άγρια δολοφονία του πατέρα τους και ο όρκος εκδίκησης δύο αγοριών, οκτώ και δέκα χρόνων, που προσπαθούν να επιβιώσουν μόνα τους στις ψηλές κορφές της Πίνδου. Στα χρόνια που θ’ ακολουθήσουν, τα παιδιά θα μεγαλώσουν αναζητώντας τους φονιάδες του πατέρα τους. Θα έρθει η στιγμή της εκδίκησης και της τιμωρίας των ενόχων;




Μια διαδρομή σαν βγαλμένη από παραμύθι. 
Έρωτας – Παρανομία – Δόξα. Η ιστορία των λήσταρχων Ρεντζαίων που συγκλόνισε την Ήπειρο και ολόκληρη την Ελλάδα.


Ένα μυθιστόρημα που σηματοδοτεί την αρχή του τέλους της δράσης και των έργων των παρανόμων της υπαίθρου την εποχή του Μεσοπολέμου.

ΤΟ ROMIANEWS είχε παραβρεθεί στην παρουσίαση του βιβλίου στην Αθήνα στην αίθουσα του ΙΑΝΟΥ στις 28-11-2013 . Περισσότερα στον παρακάτω δύνδεσμο:http://romiazirou.blogspot.gr/2013/11/28-2013.html

Υ.Γ.Όταν ολοκληρωθεί η διανομή των ρόλων και αρχίσουν τα γυρίσματα της ταινίας θα σας ενημερώσουμε με νέα ανάρτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: