Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Ανοικτή πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων ένταξης στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ζηρού. Ποια είναι τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.


Για την ένταξη των δυνητικά ωφελούμενων κατοίκων του Δήμου Ζηρού στο Κοινωνικό Παντοπωλείο για το έτος 2018, απευθύνεται ανοικτή πρόσκληση, προκειμένου να υποβληθούν αιτήσεις ένταξης.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν αιτήσεις ένταξης, κατά τις εργάσιμες ημέρες, από ώρα 9:00 έως 13:00, στα γραφεία του Κοινωνικού Παντοπωλείου (Εργατικές Κατοικίες Θεσπρωτικού).
Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την υποβολή αιτήσεων είναι τα εξής:

Υποχρεωτικά δικαιολογητικά, για όλους τους υποψηφίους δυνητικούς δικαιούχους:
1) Αίτηση του ενδιαφερομένου, σύμφωνα με τυποποιημένο υπόδειγμα αίτηση που χορηγεί η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.
2) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
3) Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου και άδειας παραμονής σε ισχύ.
4) Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από τον Δήμο ή αντίγραφο λογαριασμού δημόσιας επιχείρησης κοινής ωφελείας ή αντίγραφο μισθωτηρίου συμβολαίου, από το οποίο πιστοποιείται η διεύθυνση κατοικίας.
5) Αντίγραφο της τελευταίας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (έντυπο Ε1) και αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος φυσικών προσώπων.

6) Αντίγραφο δήλωσης στοιχείων ακινήτων (έντυπο Ε9) ή υπεύθυνη δήλωση περί μη κατοχής ακίνητης περιουσίας όλων των προστατευόμενων μελών.
7) Μία μικρή φωτογραφία τύπου διαβατηρίου του αιτούντος.


Δικαιολογητικά, κατά περίπτωση, ανάλογα με την κατάσταση του υποψηφίου- δυνητικού δικαιούχου:

1) Κάρτα ανεργίας σε ισχύ, εφόσον πρόκειται για άνεργο (των αιτούντων ή και προστατευόμενων μελών).

2) Επίσημη Ιατρική Γνωμάτευση, εφόσον υπάρχει πρόβλημα υγείας (των αιτούντων ή και προστατευόμενων μελών).

3) Γνωμάτευση Πρωτοβάθμιας Επιτροπής περί ποσοστού αναπηρίας ή Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), εφόσον πρόκειται για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (των αιτούντων ή και προστατευόμενων μελών).

4) Αντίγραφο εξατομικευμένης έκθεσης κοινωνικής έρευνας από αρμόδια δημόσια ή δημοτική υπηρεσία, εφόσον υπάρχει, με την οποία μπορεί να διαπιστωθεί η κοινωνική κατάσταση, οι συνθήκες και οι δυσχέρειες διαβίωσης του ατόμου ή της οικογένειας (διάσταση, μονογονεϊκότητα, πολυτεκνία, αδυναμία εξυπηρέτησης, κλπ).

5) Βεβαίωση δανείου πρώτης κατοικίας.

6) Εγκεκριμένη αίτηση ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης).

7) Οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό κριθεί απαραίτητο να ζητηθεί κατά περίπτωση.

Οι δικαιούχοι οφείλουν την επανυποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών για την παραμονή τους στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου κάθε έτος προκειμένου να επανεξεταστεί η εγκυρότητά τους.

Τα στοιχεία των αιτούντων και των τελικών δικαιούχων είναι απόρρητα και τα διαχειρίζονται μόνο οι αρμόδιοι υπάλληλοι της δομής και της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου. Πρόσβαση στα στοιχεία αυτά μπορούν να έχουν και τα μέλη της Ομάδας Έργου, που δεσμεύονται για την εχεμύθειά τους.

Τα δικαιολογητικά υποβάλλονται από τους δικαιούχους σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο η οποία θα δημοσιοποιείται κάθε φορά. Τα δικαιολογητικά συγκεντρώνονται από τον Κοινωνικό Λειτουργό, όπως απαιτείται από τις αρχές προστασίας προσωπικών δεδομένων και όπως αρμόζει στο σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και στη διατήρηση της ανωνυμίας. Μετά τον έλεγχο και την αξιολόγηση των υποβληθέντων αιτήσεων – δικαιολογητικών των υποψήφιων δικαιούχων, καθορίζονται οι τελικοί δικαιούχοι των υπηρεσιών της δομής.

Σημειώνεται ότι η Δομή ιδρύθηκε από το Δήμο Ζηρού στο πλαίσιο των κοινωνικών πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η δημοτική ασρχή, προκειμένου να συμβάλει στην προώθηση της κοινωνικής ένταξης και την καταπολέμηση της φτώχειας και κάθε είδους διάκρισης, με την κάλυψη πρωτογενών αναγκών διαβίωσης κατοίκων του Δήμου Ζηρού που αδυνατούν να ανταποκριθούν λόγω της οικονομικής κρίσης.
Συγκεκριμένα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, θα διανέμονται σε οικονομικά αδύναμους συμπολίτες και οικογένειες, τρόφιμα και είδη παντοπωλείου, ατομικής υγιεινής, ένδυσης και υπόδησης, καθώς επίσης και παιχνίδια & είδη ψυχαγωγίας όπως βιβλία, cd-dvd κ.ά. Η διανομή θα γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα για έναν (1) χρόνο.
Τέλος, καλούνται οι επιχειρήσεις, οι σύλλογοι και φορείς καθώς και όλοι όσοι έχουν τη δυνατότητα και τη διάθεση προσφοράς, να επικοινωνήσουν με το Κοινωνικό Παντοπωλείου του Δήμου Ζηρού στο τηλ. 2683032916 και να στηρίξουν την προσπάθειά του.
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο για να επιτελέσει στο ακέραιο το κοινωνικό του έργο χρειάζεται την αλληλεγγύη και τη στήριξη όλων μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: