Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Δρόμος κλειστός είναι ο επαρχιακός Άρτας-Γέφυρα Πλάκας


Του Κώστα Μπατσή                                             

Κλειστός παραμένει ο επαρχιακός δρόμος Αρτας – Γέφυρα Πλάκας, στα Δημοτικά Διεμερίσματα Σκούπας και Δαφνωτής του Δήμου Αρταίων, από την πρόσφατη κατολίσθηση που έγινε στην περιοχή. 
Αν και άμεσο καθήκον της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας είναι η αποκατάσταση του οδικού δικτύου, για να έχουν την αυτονόητη πρόσβαση οι κάτοικοι της  περιοχής των Τζουμέρκων και παρά τις έντονες διαμαρτυρίες τους γι΄αυτό,  οι άνθρωποι της Π.Ε. Άρτας, όχι μόνο κωφεύουν, αλλά  δεν φρόντισαν να ενημερώσουν τους κατοίκους και τους  διερχόμενους επισκέφτες για τον κλειστό δρόμο, μέσω των Μ.Μ.Ε.  και να τοποθετήσουν επιπλέον  πινακίδα  οδικής σήμανσης , που να δείχνει ότι ό δρόμος δεν είναι σε λειτουργία, με αποτέλεσμα αρκετοί οδηγοί να ταλαιπωρούνται και σήμερα και να αναγκάζονται,  να συνεχίσουν το ταξίδι τους, απο τη γέφυρα Τζαρή.
Δυστυχώς η Π.Ε. Άρτας δεν ακολούθησε το παράδειγμα της Π.Ε. Ιωαννίνων, που σε πρόσφατη κατολίσθηση  τοποθέτησε πινακίδα στο Δ.Δ.Μονολιθίου, που έδειχνε ότι ο δρόμος μετά το Δ.Δ.Πλατανούσα για την Άρτα είναι κλειστός και ανταποκρίθηκε και άμεσα, αποστέλλοντας τεχνικούς και μηχανήματα οδικών έργων που  δουλεύουν  και σήμερα εντατικά για να αποκαταστήσουν την οδική σύνδεση.
Επειδή το πρόβλημα είναι σοβαρό, γιατί 16 χωριά των Τζουμέρκων έχουν αποκλειστεί και σε λίγες μέρες έρχονται γιορτές, με αποτελέσμεσμα να επιθυμούν  να επισκεφτούν πολλοί απόδημοι τα χωριά τους, δεδομένο είναι  θα ταλαιπωρηθούν  για να φτάσουν στον προρισμό τους.
Επιβάλλεται να αποκατασταθεί η οδική σύνδεση τώρα. 
Αυτονόητο είναι η παρέμβαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη, που έχει  αποδείξει μεγάλη ευαισθησία για τέτοια θέματα και είναι ικανός να βρεί λύση…


Δεν υπάρχουν σχόλια: