Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Η εκδήλωση της Αδελφότητας Αγναντιτών για τα 40 χρόνια έκδοσης της εφημερίδας «Άγναντα Άρτας».



Με μια  σεμνή, γεμάτη περιεχόμενο και που περίσσευε το Τζουμερκιώτικο ήθος  πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε η Αδελφότητα Αγναντιτών Αθήνας για τη συμπλήρωση σαράντα χρόνων  έκδοσης της εφημερίδας «Άγναντα Άρτας».  


Τους παρευρισκόμενους χαιρέτισε  και ευχαρίστησε για την παρουσία τους ο πρόεδρος της Αδελφότητας Βαγγέλης Κώστας αναφερόμενος σ’ αυτούς που πριν από σαράντα χρόνια πρωταγωνίστησαν στην έκδοση της εφημερίδας.


 Ακολούθησε ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας Κώστας Κωνής ο οποίος με λόγια θερμά συγχάρηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητας και τόνισε «πως στην Πανηπειρωτική συνομοσπονδίας Ελλάδας είμαστε περήφανοι που τα ηνία στην Αδελφότητα Αγναντιτών κατέχουν πλέον νέοι άνθρωποι και αυτό δείχνει την αγάπη τους για την ιδιαίτερη πατρίδα τους την Άγναντα και περαιτέρω την ήπειρο. Είμαστε σίγουροι πως πρωτοπορείτε και θα αποτελέσετε οδηγό και για τα άλλα Ηπειρώτικα Σωματεία». Ακολούθως ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τζουμερκιωτών απηύθυνε εγκάρδιο χαιρετισμό.


 Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο βουλευτής Άρτας Βασίλειος Τσίρκας, ο πρώην δήμαρχος Αγνάντων Χρήστος Χασιάκος, 


ο αντιδήμαρχος Άρτας Ν. Χαρακλιάς, 


  και ο πρώην πρόεδρος της ΙΛΕΤ Κώστας Μαργώνης. 


Μίλησαν για την εφημερίδα οι διατελέσαντες Πρόεδροι της Αδελφότητας Χρήστος Χριστοδούλου, Γιάννης Φίλος και Χρήστος Τούμπουρος, ο οποίος ήταν και ο πρώτος υπεύθυνος ύλης της εφημερίδας.  Συμμετείχαν οι ΛΑΛΗΤΑΔΕΣ που έδωσαν μουσικό Τζουμερκιώτικο χρώμα στην όλη εκδήλωση. Στο τέλος οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν  τις Τζουμερκιώτικες πίτες και το άφθονο-εξαίρετο Τζουμερκιώτικο τσίπουρο.  
Ιδιαίτερη συγκίνηση ένιωσαν  όταν ο Χρήστος Τούμπουρος ανέφερε πως η έκδοση της εφημερίδας και η λειτουργία της σαράντα χρόνια οφείλεται στον Χρήστο Παπακίτσο και γι’ αυτό σε ένδειξη  σεβασμού και αναγνώρισης της προσφοράς θα ακούσουμε το τραγούδι που πάντοτε σε εκδηλώσεις χόρευε. Και ήταν τα «Τζουμέρκα μου περήφανα».  








































































































































































































Φωτο: Χριστόφορος Ευθυμίου
romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: