Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Γυρίσματα στο Νεκρομαντείο πραγματοποίησε τηλεοπτικό συνεργείο από την Ιαπωνία




Τηλεοπτικό συνεργείο από την Ιαπωνία, βρέθηκε στη χώρα μας όπου πραγματοποίησε γυρίσματα στο μνημείο με θέμα το μυστήριο του θανάτου και τον Άδη.
Στην Ελλάδα, μετά από ειδική αδειοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού, συνολικά πραγματοποιήθηκαν τρία γυρίσματα, το πρώτο στην Ακρόπολη, το δεύτερο στην Τύρινθα και το τρίτο στο Νεκρομαντείο του Αχέροντα.


Για τον χώρο του Νεκρομαντείου μίλησε η αρχαιολόγος ξεναγός και γραμματέας του Συλλόγου Φίλων του Νεκρομαντείου και του Αχέροντα, Δήμητρα Δρόσου 


Από το νεκρομαντείο του Αχέροντα σύμφωνα με τον Όμηρο, κατέβηκε ο Οδυσσέας στον Κάτω Κόσμο για να συναντήσει τον Τειρεσία και να πάρει χρησμό για τον γυρισμό του στην Ιθάκη. «ἄραξ’ ἐκεῖ τὸ πλοῖο σου στοῦ Ὠκεανοῦ τὴν ἄκρη, καὶ στοῦ Ἅδη κίνησε νὰ πᾶς τ’ ἀραχνιασμένο σπίτι, Ἐκεῖ ὁ Πυριφλεγέθοντας στοῦ Ἀχέροντα τὸ ρέμα κυλιέται μὲ τὸν Κωκυτὸ ποὺ πέφτει ἀπὸ τὴ Στύγα, κι ὁ βράχος ποὺ βαρύβροντα τὰ δυὸ ποτάμια σμίγουν»,έτσι περιέγραφε στην Οδύσσεια ο Όμηρος την είσοδο για τον Άδη.

Το νεκρομαντείο θεωρούνταν το σημαντικότερο ιερό που είχε χτιστεί προς τιμή του Άδη και εκεί βρισκόταν η είσοδος για το βασίλειο του Κάτω Κόσμου....



Βήμα Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια: