Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Ποποβιτων, ξαναζωντάνεψε το ιστορικό Πόποβο (Aγία Κυριακή) Θεσπρωτίας, στον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής




Με το μεγάλο καθιερωμένο πανηγύρι που αναβίωσε μετά από αρκετά χρόνια στην ανακαινισμένη πλατεία του χωριού εορτάστηκε στο Πόποβο (Αγία Κυριακή) την Τρίτη το βράδυ η ημέρα της Αγίας Παρασκευής.
Το παρών μεταξύ άλλων έδωσαν η Δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραϊμη, ο περιφερειακός σύμβουλος Αλκης Λάμπρου φορώντας την παραδοσιακή φορεσιά των Ποποβιτών, ο επιστημονικός συνεργάτης του Δήμου Ηγουμενίτσας Γιώργος Ντάνης (και αυτός με την ποποβίτικη φορεσιά) και ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ηγουμενίτσας Βασίλης Ντάνης που κατάγεται από το χωριό.

Στην κεντρική φώτο διακρίνονται από αριστερά προς τα δεξιά οι: Αλκης Λάμπρου, Γιώργος Ντάνης, Σταυρούλα Μπραϊμη Μπότση και ο διακεκριμένος δικηγόρος της Ηγουμενίτσας και… φανατικός Ποποβίτης Σπύρος Αθανασίου.



Στα αξιοσημείωτα της βραδιάς η βράβευση του Ποποβίτη Παναγιώτη Τούλα, διακεκριμένου επιστήμονα.


«Μετά από αυτό που έγινε στις 25 Ιουλίου 2018, το βράδυ, στο Πανηγύρι στο Πόποβο, είναι λογικό και αναμενόμενο τα μέλη του Δ.Σ. της Αδελφότητας Αγίας Κυριακής Αθήνας (διοργανωτές), να εισπράττουν μόνο θετικά σχόλια. Οι άνθρωποι έχουν διάθεση για προσφορά και πράγματι το αξίζουν.

Για μένα η επιτυχία τους έγκειται σε ένα μόνο σημαντικό γεγονός, επισήμανε ένας Ποποβίτης με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Και συμπλήρωσε:
«Κατάφεραν, με το κλίμα που δημιούργησαν, με την ευφορία που μας μετέδωσαν, κάτι σπάνιο και ίσως μοναδικό για πανηγύρι.Να χορεύουν με ανεξάντλητο κέφι τόσοι πολλοί!!!!! για τόσες πολλές ώρες!!!.
Αυτός είναι ο πρωταρχικός σκοπός ενός πανηγυριού και τον πέτυχαν απόλυτα σε υπερθετικό βαθμό. Τους αξίζουν συγχαρητήρια.
Να προβλέψουν για του χρόνου πιο μεγάλη πίστα ή σε κάποιο άλλο σημείο του χώρου μια δεύτερη πίστα.
Συγχαρητήρια Πρόεδρε σε σένα και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. της Αδελφότητας».

Η επιτυχία του πανηγυριού και η μεγάλη προσέλευση του κόσμου, άνοιξε την όρεξη στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των απανταχού Ποποβοτών που θέλουν πλέον το πανηγύρι να διεξάγεται κάθε χρόνο.











Αποτέλεσμα εικόνας για πόποβο αγια κυριακή

Δεν υπάρχουν σχόλια: