Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Ομοσπονδία Αδελφοτήτων Τζουμερκιωτών. Πολιτιστικό διήμερο, Παρασκευή και Σάββατο, 4 και 5 Αυγούστου 2017, στο γεφύρι της Πλάκας, για τα 100 χρόνια της Ομοσπονδίας, και για την αναστήλωση του ιστορικού γεφυριού.

Αποτέλεσμα εικόνας για υφαντής δημήτρης

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρολούκας χαλκιας γιαννης παπακώστας
Αποτέλεσμα εικόνας για γιαννησ παπακωστασ τραγουδιστησ

Η Ομοσπονδία Αδελφοτήτων Τζουμερκιωτών, θα πραγματοποιήσει δύο μουσικές βραδιές,  Παρασκευή και Σάββατο,  4 και 5 Αυγούστου 2017, στην γέφυρα της Πλάκας,  για τη συμπλήρωση 100 χρόνων ζωής και  δράσης της Ομοσπονδίας  και για να εκφράσει προς την Πολιτεία το αίτημα  των συμπατριωτών μας, για την έγκαιρη  αναστήλωση του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας.
Την προσπάθειά μας θα υποστηρίξει  η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων.

Η πρώτη βραδιά είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια ζωής και δράσης της Ομοσπονδίας, με αναφορά στους  απόδημους Τζουμερκιώτες και στο ρόλο που διαδραμάτισαν για τον τόπο μας.
Η βραδιά θα συνεχίσει με την Ηπειρώτικη παράδοση, με μια συναυλία  φόρο τιμής στους μεγάλους δασκάλους  του Ηπειρώτικου κλαρίνου και την τέχνη τους.
Παρόντες σχεδόν  το σύνολο των σπουδαιότερων μουσικών  της Ηπείρου, από κοινού θα συμπράξουν  και θα παρουσιάσουν τις διαφορετικές  τεχνικές παιξίματος που διαμόρφωσαν  τις σχολές του οργάνου.

Αποτέλεσμα εικόνας για υφαντής δημήτρης

Την εκδήλωση θα ανοίξει ο Δημήτρης Υφαντής, ένας Ηπειρώτης τραγουδοποιός, ο οποίος προσεγγίζει και επικοινωνεί την παραδοσιακή μουσική μ' έναν ιδιαίτερο τρόπο αγγίζοντας και τις νέες γενιές. Θα ακολουθήσουν οι σπουδαίοι του είδους Πετρολούκας Χαλκιάς και Γιώργος Κωτσίνης και μαζί τους οι καλύτεροι ερμηνευτές της τοπικής παράδοσης, ο Σάββας Σιάτρας και ο Γιάννης Παπακώστας.
Θα ακουστούν  τραγούδια ιστορικά, της ξενιτιάς, του γάμου, της αγάπης, μοιρολόγια  τραγούδια που εκφράζουν όλες τις όψεις της ανθρώπινης ύπαρξης και ξυπνούν τις θύμισες του καθενός μας.

Αποτέλεσμα εικόνας για μίλτος πασχαλίδης

Τη δεύτερη βραδιά, θα είναι μαζί μας, ο Μίλτος Πασχαλίδης με την ορχήστρα του, ένας από τους πιο σημαντικούς και αγαπητούς τραγουδοποιούς της γενιάς του και πολύ αγαπητός στη νεολαία.  Επίσης το ίδιο βράδυ θα ακούσουμε  τραγούδια και από έναν νέο τραγουδοποιό το συμπατριώτη μας τον Θανάση Σκαριώτη από το Μονολίθι.

Η Ομοσπονδία καλεί όλους τους Τζουμερκιώτες και όλους τους Ηπειρώτες να συμμετέχουν στο διήμερο των εκδηλώσεων έτσι ώστε να κρατήσουμε σε εγρήγορση το ενδιαφέρον των αρμόδιων αρχών για την επίσπευση των εργασιών της αναστήλωσης του Ιστορικού μας Γεφυριού.


  


  

  

Δεν υπάρχουν σχόλια: