Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

Στις 31 Αυγούστου 2017, λήγει ο ανοιχτός διαγωνισμός φωτογραφίας απο τη φωτογραφική ομάδα Φιλιππιάδας ''Κα.Δρώ''.


Σε εξέλιξη βρίσκεται ο ανοιχτός διαγωνισμός φωτογραφίας που διοργανώνει και φέτος η Φωτογραφική Ομάδα Φιλιππιάδας ''Κα.Δρώ''!

Το θέμα έχει τίτλο : ''Παραμορφώσεις''


Η έννοια της παραμόρφωσης αφορά στην παρουσίαση κάποιου πράγματος, προσώπου τόπου ή φαινομένου με διαφορετικό τρόπο από αυτό που αντιλαμβανόμαστε μέσω των αισθήσεών μας. Αποτελεί συνήθως μια σκόπιμη ενέργεια από πλευράς του δημιουργού και δε συνιστά συγγενική παραλλαγή σε αναγνωρισμένης ταυτότητας θέμα. Αποτελεί μια απόπειρα για μια εντελώς καινούρια εικόνα. Δεν αποτελεί απλά μια περιγραφή αλλά είναι και υπαινιγμός, κάτι που αναγνωρίζεται σαν υπαρκτό, αλλά ταυτόχρονα μοιάζει να ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας. Κάτι που διακρίνεται σαν φυσικό, αλλά είναι μαζί και αξιοπερίεργο, μια ‘αλλοίωση’ της πραγματικότητας προερχόμενη μέσα από την απλή παρατήρηση.

Κα.Δρω Workshops

Όροι Συμμετοχής

1) Ο διαγωνισμός ξεκινάει 1η Αυγούστου και λήγει στις 31 Αυγούστου 2017
2) Ο κάθε ενδιαφερόμενος έχει τη δυνατότητα να δημοσιεύσει μία φωτογραφία στην ειδική πλατφόρμα που βρίσκεται στο site μας www.kadrw.gr
3) Μέγεθος- Ανάλυση φωτογραφιών : έως 1200 pixel η μεγάλη πλευρά
4)Οι φωτογραφίες να είναι τραβηγμένες κατά τη διάρκεια που τρέχει ο διαγωνισμός.
Κριτική επιτροπή : H κριτική επιτροπή που θα αναδείξει τις τρεις καλύτερες φωτογραφίες απαρτίζεται από τον Πάνο Χαραλαμπίδη και τη Μαίρη Χαιρετάκη (https://www.panos-mary.com/main/)
Βραβεία : Οι 3 πρώτοι νικητές θα πάρουν ως έπαθλο από ένα φωτογραφικό βιβλίο
1ος  : Robert Frank-The Americans
2ος  : Todd Hido on Landscapes, Interiors and the Nude
3ος  : John Berger –Ways of Seeing
Αποτελέσματα: Τα αποτελέσματα των 3 καλύτερων φωτογραφιών θα ανακοινωθούν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου και θα αναρτηθούν στοwww.kadrw.gr
Καλές λήψεις και καλή επιτυχία!!

Φωτογραφική Ομάδα Φιλιππιάδας “Κα.Δρώ”

cover-kadrw


Η Φωτογραφική Ομάδα Φιλιππιάδας Κα.Δρώ είναι μια καλλιτεχνική ομάδα που δραστηριοποιείται στο χώρο της φωτογραφίας από το 2011. Απαρτίζεται από ερασιτέχνες φωτογράφους που μοιράζονται την αγάπη και τον ενθουσιασμό τους για την τέχνη της φωτογραφίας. Στόχος της ομάδας είναι η μελέτη της καλλιτεχνικής φωτογραφίας, οι τεχνικές αναπαράστασης των εικόνων, η σύνθεση και η καλλιτεχνική πρόθεση.

Στα πλαίσια αυτά, από το 2011 έως σήμερα, η Φωτογραφική Ομάδα Κα.Δρώ έχει δώσει το βήμα σε πλήθος φωτογράφων της ευρύτερης περιοχής να δείξουν την προσωπική τους δουλειά και να αναλύσουν το φωτογραφικό τους έργο. Παράλληλα κάθε χρόνο ένας βασικός εισηγητής αναλύει έννοιες και θεματικές στα πλαίσια ενός ετήσιου σεμιναρίου με σκοπό την βαθύτερη κατανόηση της καλλιτεχνικής φωτογραφίας από τη γέννησή της έως σήμερα.


Κατά την ακαδημαϊκή χρονιά 2012- 2013 με εισηγητή τον Μανώλη Φραγγίδη αναλύθηκαν οι παρακάτω θεματικές δίνοντας βάση στα τεχνικά χαρακτηριστικά του μέσου και της εικόνας

– Φωτογραφία-Τέχνη, Τεχνική, Τεχνολογία
– Φως-Φυσική ερμηνεία, Ανθρώπινη αντίληψη, Εφαρμογή στη Φωτογραφία
– Χρώμα- Φυσική ερμηνεία, Χρωματικά συστήματα, Σύνθεση,Ισορροπία
– Σύνθεση Κάδρου Ι-Στοιχεία σύνθεσης
– Σύνθεση Κάδρου ΙΙ-Αισθητική, Αντίληψη, Σημειολογία
– Αναλογική VS Ψηφιακή Φωτογραφία-Ιστορία, Τεχνολογία, Δυνατότητες
– Post Production Ι-Αναλογική επεξεργασία μετά τη λήψη, Ιστορία, Εφαρμογές
– Post Production ΙΙ-Ψηφιακή Επεξεργασία μετά τη Λήψη, Τεχνολογία ,Εφαρμογές
– Φωτογραφίζοντας Πορτραίτα-Ιστορία,Τεχνικές Λήψης και Φωτισμού
– Φωτογραφίζοντας Τοπία-Τεχινκές λήψης,Αξιοποίηση του φυσικού φωτός


Κατά την ακαδημαϊκή χρονιά 2013 – 2014 με εισηγητή τον Παναγιώτη Παπαδημητρόπουλο αναλύθηκαν οι παρακάτω θεματικές στρεφόμενοι γύρω από τη φωτογραφία σαν προσπάθεια αποτύπωσης της καλλιτεχνικής πρόθεσης.

– Φωτο-Ιστορία
– Πορτραίτα
– Αφήγηση στη Φωτογραφία
– Βάθος πεδίου, κίνηση και καλλιτεχνική πρόθεση
– Πολιτική και φωτογραφία
– Ο τόπος μου
– Το θέμα στη φωτογραφία
– Ο μονομανιακός καλλιτέχνης
– Στα όρια του ωραίου και του άσχημου
– Φωτογραφία δρόμου
– Εργαστήριο φωτογραφίας-Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης
– Μεταφωτογραφία

Κατά την ακαδημαϊκή χρονιά 2014 – 2015 η εισηγήτρια Φωτεινή Παπαχατζή κάνει μια εισαγωγή στην ιστορία της φωτογραφίας σαν καλλιτεχνικό κίνημα, στους κύριους εκφραστές της, την εξέλιξη που είχε στο πέρασμα του χρόνου και τα σημεία καμπής που άλλαξαν τη φωτογραφία, μέχρι να φτάσει στη σημερινή οπτική.
Παράλληλα η Φωτογραφική Ομάδα Φιλιππιάδας «Κα.Δρώ» συμμετέχει σε δράσεις εξωστρέφειας λαμβάνοντας μέρος σε πανελλαδικά και ευρωπαϊκά προγράμματα


Αποτέλεσμα εικόνας για ομάδα κα.δρώ



Το Νοέμβριο του 2011 πήρε μέρος στο PANOPRICON 13×13, ένα αποκεντρωτικό, εκπαιδευτικό πρόγραμμα με κεντρικό άξονα τη σύγχρονη φωτογραφία, που εξελίχθηκε σε 13 αστικά κέντρα της ελληνικής περιφέρειας, καλύπτοντας και τα 9 γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας. Στόχοι του PANOPTIKON 13×13 ήταν η προώθηση της σύγχρονης φωτογραφίας στα αστικά κέντρα της ελληνικής επαρχίας, η υποστήριξη των τοπικών φωτογραφικών φορέων, η σύνδεση του έργου των φωτογραφικών ομάδων με τις ιδιαιτερότητες των τοπικών κοινωνιών τους, καθώς και η δημιουργία και οργάνωση μίας διαδικτυακής πλατφόρμας συνεργασίας και επικοινωνίας μεταξύ των συγκεκριμένων φωτογραφικών ομάδων.
Επίσης από το Νοέμβριο του 2013 έως και σήμερα συμμετέχει στο ευρωπαϊκό project FRAMES of European Common Life. Οι συμμετέχοντες φορείς στη σύμπραξη είναι: CIDI (Ιταλία, συντονίστρια), Crossing Borders (Δανία), Greener Bourgas Foundation (Βουλγαρία), Fundacja Centrum Aktywności Twórczej (Πολωνία) και Έντευξις-Photometria Photo Festival (Ελλάδα). Η κίνηση αυτή θα δημιουργήσει μια ευρωπαϊκή κοινότητα ερασιτεχνών φωτογράφων, οι οποίοι θα μοιραστούν την τεχνική εμπειρία και τις βέλτιστες πρακτικές, θα συνεργαστούν για να χρησιμοποιήσουν το φωτογραφικό μέσο ως μέσο κοινωνικής έρευνας και θα στοχαστούν σε θέματα κοινού ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος. Η συνεργασία αποσκοπεί στην προώθηση της κινητικότητας των ενηλίκων εκπαιδευομένων και των εκπαιδευτών, και της αποτελεσματικής συνεργασίας μεταξύ ευρωπαϊκών οργανισμών που ασχολούνται με την φωτογραφία.
Ακόμα διεξήγαγε ανοιχτούς διαγωνισμούς φωτογραφίας με μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων:

« Ψάρεμα στον Αμβρακικό » (Μάιος-Ιούλιος 2013)

« Στιγμές στο Φως » (Αύγουστος-Σεπτέμβριος 2014)

Τον Νοέμβριο του 2014 η Φωτογραφική ομάδα Φιλιππιάδας διοργάνωσε 3ήμερο σεμινάριο φωτογραφίας με εισηγήτρια της Ελένη Μουζακίτη. Το σεμινάριο κάλυψε θέματα αισθητικής της φωτογραφίας του νυχτερινού (αστικού, περιαστικού και φυσικού) τοπίου. Στόχος ήταν η εξοικείωση στην πράξη των όσων παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν στο 3ήμερο καθώς επίσης και η εστίαση στη διαδικασία επιλογής φωτογραφιών και στην κριτική προσέγγιση του φωτογραφικού υλικού που παράγεται από τον φωτογράφο.
Τέλος από το 2011 μέχρι σήμερα διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας σε ετήσια βάση, όπου τα μέλη της ομάδας εκθέτουν τα έργα τους σε μια συλλογική παρουσίαση της δουλειάς τους,όπως προκύπτει μέσα από τον κύκλο των σεμιναρίων.
Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το αντικείμενο και τη δράση της ομάδας, επικοινωνήστε μαζί μας



Δεν υπάρχουν σχόλια: