Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Δήλωση του προέδρου της Τ.Κ. Λαδοχωρίου σχετικά με την μεταφορά του Π.Ε.Δ.Υ. στο Τ.Ε.Π.


Τοπική Κοινότητα Λαδοχωρίου
Δελτίο Τύπου
20-07-2017

«Σε συνέχεια της απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την μεταφορά του Π.Ε.Δ.Υ. στο Τ.Ε.Π. αλλά και των ειλημμένων αποφάσεων της κυβέρνησης για την αποδυνάμωση της πρωτοβάθμιας και κατ’ επέκταση την υποβάθμιση της δευτεροβάθμιας υγείας στην περιοχή μας δηλώνουμε την πλήρη αντίθεση μας στις προωθούμενες αλλαγές.
Η Τοπική Κοινότητα Λαδοχωρίου είχε παραχωρήσει το οικόπεδο που βρίσκεται σήμερα το Π.Ε.Δ.Υ., για να γίνει κτήριο υπηρεσιών υγείας και διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υγειονομικές υπηρεσίες του Π.Ε.Δ.Υ. εξυπηρετούν μηνιαίως περίπου 900 άτομα.
Αντί να πράξουν το αυτονόητο, δηλαδή την μεταφορά του Κέντρου Υγεία στο Π.Ε.Δ.Υ., δημιουργώντας έτσι μια πλήρως λειτουργική δομή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και να λειτουργήσουν πλήρως το ΤΕΠ ως δομή δευτεροβάθμιας φροντίδας που έχει ανάγκη ο τόπος μας, κατακερματίζουν τις υπηρεσίες Υγείας του τόπου μας.
Η Τοπική Κοινότητα Λαδοχωρίου υιοθετεί το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας και ζητά την συγχώνευση των πρωτοβάθμιων δομών υγείας στο χώρο του Π.Ε.Δ.Υ. στο Λαδοχώρι, ο οποίος είναι κατασκευασμένος με σύγχρονες προδιαγραφές.
Δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να επιχειρηματολογούμε για το αυτονόητο. »


Δεν υπάρχουν σχόλια: