Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Εθελοντές του ''Αρχέλων'' μελετούν τον Αμβρακικό και τις χελώνες του!

Εδώ και ένα μήνα περίπου εθελοντές της περιβαλλοντικής οργάνωσης Αρχέλων βρέθηκαν στον Αμβρακικό Κόλπο για να μελετήσουν τον πληθυσμό των χελωνών καρέτα-καρέτα.


Όλο αυτό το διάστημα και μετά από 98 ώρες στη θάλασσα και 179 χιλιόμετρα διαδρομής, αλιεύθηκαν, σημειώθηκαν και απελευθερώθηκαν, 136 χελώνες καρέτα – καρέτα, μπήκαν 223 ετικέτες και λήφθησαν 125 δείγματα ιστών.

Η μεγαλύτερη που αλιεύθηκε ήταν 89 εκατοστών, ενώ σύμφωνα με την εθελοντική ομάδα του Αρχέλων οι οποίοι αναζήτησαν τη βάση δεδομένων από προηγούμενες χρονιές διαπιστώθηκε ότι μία από τις χελώνες που αλιεύθηκε παρατηρείται στον Αμβρακικό Κόλπο τα τελευταία 6 χρόνια.


Οι πληροφορίες που συνέλεξε η ομάδα του Αρχέλων είναι εξαιρετικά πολύτιμες, για να καταλαβαίνουμε τους χρόνους παραμονής θαλάσσιων χελωνών στον Αμβρακικό και τους τόπους καλλιέργειας τους, ώστε να υπάρχει μια βαθύτερη γνώση της οικολογίας , και έτσι οι ίδιοι μπορούν να εντοπίσουν και να προστατεύσουν τις περιοχές που είναι ζωτικής σημασίας για τον κύκλο ζωής τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια: