Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Παραλία Φάρος, στο Μύτικα Πρέβεζας


Παρόλο που πολλοί έχουν κολυμπήσει ένα χιλιόμετρο πιο πέρα, στο Δάσος Μονολιθίου, δε γνωρίζουν την ύπαρξη της παραλίας "Φάρος" του Μύτικα, αν και πρόκειται για μια πολύ όμορφη παραλία με πεντακάθαρα νερά.


Αν είστε στο Δάσος Μονολιθίου, μπορείτε να την βρείτε εύκολα, αν ανηφορίσετε τον δρόμο από λιμανάκι του Μύτικα, στο τέλος της παραλίας του δάσους, και στη συνέχεια στρίψετε δεξιά. Στο σημείο που τελειώνει η ευθεία και ο δρόμος στρίβει ξανά απότομα αριστερά, θα δείτε έναν ομαλό χωματόδρομο στα δεξιά σας. Μπείτε σ' αυτόν. Μετά από 100 μ. υπάρχει πλάτωμα όπου μπορείτε να παρκάρετε το αυτοκίνητό σας.




Από εδώ θα χρειαστεί να κατηφορίσετε καμιά 80αριά μέτρα με τα πόδια και εδώ είμαστε!





Η παραλία είναι αμμώδης και σε μερικά σημεία με μερικά βοτσαλάκια στην αρχή, στο μπάσιμο στο νερό, και ο βυθός πεντακάθαρος σαν πισίνα. Τα νερά είναι σχετικά ρηχά στα πρώτα μέτρα, γι' αυτό και είδα αρκετά παιδάκια να κάνουν μπάνιο όταν την επισκέφθηκα.



Έξω, προς τη μεριά του χωμάτινου "τοίχου" υπάρχουν αρκετά ξεραμένα φύκια που ξεβράζονται τον χειμώνα από τα κύματα, τα οποία δεν ενοχλούν καθόλου. Ο βυθός όμως είναι πεντακάθαρος, δεν υπάρχουν φύκια. 




Παρόλο που δεν υπάρχει beach bar, ούτε καν καντίνα, στο βάθος θα δείτε κάποιες ψάθινες ομπρέλες οι οποίες φαίνεται ότι έχουν τοποθετηθεί εδώ για ελεύθερη χρήση από τους παραθεριστές. Πάνω από την παραλία υπάρχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια και φαίνεται ότι οι μόνοι που την επισκέπτονται είναι οι ένοικοι των δωματίων και λίγοι ντόπιοι.




Υποδομές δεν υπάρχουν εδώ, αλλά ένα ντους, για να ξεπλυθείτε από τη λεπτή άμμο, θα βρείτε στο τέλος του κατηφορικού μονοπατιού που πήρατε για να πάτε στην παραλία.




Η παραλία πήρε το όνομά της από τον φάρο που υπάρχει απέναντί της.




Πιστεύω ότι έχει περιθώρια ανάπτυξης. Μιας και το μήκος της είναι αρκετό και το μοναδικό σημείο πρόσβασης είναι το μονοπάτι, κάποια σκαλιά στο κέντρο της θα της έδιναν άλλο χαρακτήρα αλλά και πιο εύκολη πρόσβαση σε όλο το μήκος της.

Δείτε το video


Δείτε ακόμη ένα video με παραλιακή πεζοπορία στον Μύτικα Πρέβεζας


Δεν υπάρχουν σχόλια: