Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

H Oμοσπονδία Αποδήμων Μουργκάνας, προετοιμάζεται για τη 2η Γιορτή Πολιτισμού ''Μάνα Μουργκάνα''.











Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Μουργκάνας συγκάλεσε στις 10-5-17 την πρώτη σύσκεψη με τους Προέδρους των Αδελφοτήτων, μέλη των Δ.Σ τους, καθώς και με προσωπικοτητες της περιοχής μας με σκοπό την προετοιμασία της 2ης Γιορτής Πολιτισμού ''Μάνα Μουργκάνα'' που θα πραγματοποιηθει τον προσεχή Αύγουστο στα χωριά της Μουργκάνας. Συμετειχαν δε και οι πρώην πρόεδροι της Ομοσπονδίας  Βασιλης Τσοπόκης, Θωμάς Σμπίτας και Ζωή Ντρούγκα!
Έχοντας ως σημείο αναφοράς την καθόλα επιτυχημένη περυσινή 1η Γιορτη Πολιτισμού, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αλέξης Τσέκας, αφού επεσήμανε τα στενά χρονικά περιθώρια που υπάρχουν απο την ανάληψη των καθηκόντων του νεου Δ.Σ. παρουσίασε το περίγραμμα των εκδηλώσεων που επεξεργαζεται αυτό,και πιο συγκεκριμένα,

Α. την πραγματοποιηση θεατρικής παράστασης από τον θεατρικο όμιλο Φιλιατων (ΘΕ.Ο.ΦΙΛ.)
Β. την προβολή του έργου των Συγγραφεων Λογοτεχνών,και πνευματικών τεκνών της Μουργκανας.
Γ. βραδιά ''Αστροπαρατηρησης'' νυχτερινής φωτογράφισης,με την συμμετοχή εξειδικευμενων ερευνητών και ειδικού εξοπλισμού.
Δ. εγκαίνια του Λαογραφικού Μουσείου στο Κρυονέρι (Λιμποβο) με την παράλληλη διοργάνωση τριήμερων εκδηλώσεων.
Ε. ανάβαση, πεζοπορία στην κορυφη του βουνού, την Μουργκανα.(υψομ.1806 μ)
Στην συνεχεία έλαβαν το λόγο οι Πρόεδροι και τα στελέχη των Αδελφοτήτων οι οποίοι πρότειναν να τεθούν υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας διάφορες αντίστοιχες εκδηλώσεις Αδελφοτήτων και πολιτιστικών Συλλόγων και κατέθεσαν επί πλέον αξιόλογες προτάσεις τις ποιες το Δ.Σ θα εξετάσει πριν την τελική του επιλογή..
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας τόνισε με έμφαση πως κύριο κριτήριο, εκτός των άλλων, για την επιλογή της ημερομηνίας και του Χωρίου που θα επιλεγεί για την διοργάνωση της κάθε μιας δράσης που θα αποφασιστεί τελικά, θα είναι η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ στήριξης της από την αντίστοιχη Αδελφότητα, Πολιτιστικό Σύλλογο, κ.α..

Για την οικονομική στήριξη των εκδηλώσεων της Ομοσπονδίας μας ο Επιχειρηματιας, μόνιμα εγκατεστημενος στην Νοτια Αφρικη Κώστας Ηλ. Ζώτος από την Κεραμίτσα προσέφερε το πόσο των χιλίων Ευρώ.

Το Δ.Σ. τον ευχαριστεί θερμά!!

Επίσης ο Δήμαρχος Φιλιατών Σπύρος Παππάς με τον οποίο η Ομοσπονδία είναι σε επαφή για την καταγραφή και επίλυση γενικότερων προβλημάτων του τόπου (οδικό δίκτυο κτλ) έχει υποσχεθεί οικονομική επιχορηγήσει τον πολιτιστικών εκδηλώσεων της Ομοσπονδίας.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες σε αυτήν την συνάντηση, για τις προτάσεις και για τον γόνιμο προβληματισμο που αναπτύχθηκε.
Τα συγχαρητήρια προς το νέο Δ.Σ. ειναι η ηθική δέσμευση να δώσουμε όλοι τον καλύτερο εαυτό μας. ..!!

Ο Πρόεδρος                      Ο Γραμματέας

Αλέξης Τσέκας            Δημήτρης Κανακόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: