Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Τάρτα κραμπλ με βερύκοκα


Υλικά για 8 άτομα
450γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
Λίγο αλάτι
100γρ. τριμμένο φουντούκι ή αμύγδαλο
1255γρ. ζάχαρη
350γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
2αβγα
1 κιλο βερυκοκα φρεσκα


Εκτέλεση συνταγής
Αναψτε το φούρνο στους 180οC. Ανακατεύετε μέσα σε ένα μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτετε το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ και το τριμμένο αμύγδαλο.
Μόλις πάρετε μια ομοιογενή ζύμη σταματάτε το ανακάτεμα.

Παίρνετε τα τρία τέταρτα της ζύμης και την απλώνετε λίγη λίγη σε μια ταρτιέρα, καλύπτοντας τον πάτο και τα πλαϊνά της τοιχώματα. Αφήνετε την υπόλοιπη στην κατάψυξη.
Στρώνετε τα βερίκοκα αφαιρωντας τα κουκουτσια.
Ξεκινάτε από την περιφέρεια και καταλήγετε στο κέντρο.

Βγάζετε την υπόλοιπη ζύμη από την κατάψυξη και την τρίβετε με τα δάχτυλα πάνω από τα φρούτα έτσι ώστε να μισοσκεπάσετε τη γέμιση.

Ψήνετε την τάρτα στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει πάνω κάτω. για 40 λεπτα περίπου.
Αφήνετε την τάρτα να κρυώσει εντελώς πριν κόψετε κομμάτια και σερβίρετε.










Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος








romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: