Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Γαριδομακαρονάδα με ούζο


Υλικά για 6 άτομα
500 γρμ. Σπαγγέτι νο 7

2 κ.σ Ελαιόλαδο
400 γρμ. Γαρίδες νο 2
400 γρμ.πιπεριες χρωματιστες χοντροκομμένες

100 γρμ αρακας
1 σκελιδα σκορδο 

2 σφηνακια Oύζο
300 γρμ.κολοκυθακια σε φετες
Δάφνη (3-4 φύλλα)
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι-Πιπέρι-Ζάχαρη

Εκτέλεση συνταγής
Βάζετε αρκετό νερό στην κατσαρόλα, προσθέτετε τα φύλλα δάφνης και μόλις το νερό αρχίσει να κοχλάζει, βάζετε τις γαρίδες να βράσουν για 5-6 λεπτά.
Τις σουρώνετε και κρατάτε 2 ποτήρια του νερού από τον ζωμό που βράσατε τις γαρίδες.
Αφήνετε τις γαρίδες να κρυώσουν και τις καθαρίζετε.
Βάζετε το σκορδο σε μια κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο, τις πιπεριες ,τα κολοκυθακια και τον αρακα, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και τον ζωμο γαριδας,αφήνετε να σιγοβρασουν.
Προσθέτετε το ούζο, και τις γαρίδες και ανακατεύετε ελαφρά.
Αφήνετε το φαγητό στη φωτιά για 2-3 λεπτά ακόμα.
Στο μεταξύ βράζετε το σπαγγέτι σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό συμφωνα με τις οδηγιες και κατοπιν οπως ειναι ζεστα τα ριχνετε στην σαλτσα .
Πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρέσκο πιπέρι και σερβιρετε.








Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος








romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: