Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Το προεδρείο του νεοσύστατου Συλλόγου «ΦωτΟΑρτ»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σας ανακοινώνουμε ότι κατόπιν εκλογών που διεξήχθησαν στην πόλη της Άρτας την 8 Μαΐου 2017 ανεδείχθησαν βάσει του καταστατικού, τα προβλεπόμενα όργανα του νεοσυσταθέντος συλλόγου «ΦωτΟΑρτ»
Από την κατανομή των αξιωμάτων την 11 Μαΐου 2017, προέκυψε το Διοικητικό Συμβούλιο ως εξής:
  1. Ζαβερδινός Ευάγγελος-Λάμπρος, Πρόεδρος
  2. Παπαδημητρίου Κατερίνα, Αντιπρόεδρος
  3. Τσώλας Χριστόφορος, Γραμματέας
  4. Καρέζος Παύλος, Ταμίας
  5. Λώλος Ηλίας , Σύμβουλος
Αναπληρωματικά μέλη:
  1. Καραβασιλείου Συμέλα
  2. Ρήγα Λαμπρινή
Η ΦωτΟΑρτ γεννήθηκε με γνώμονα την ανάγκη για γνώση και μετάδοση της τέχνης της φωτογραφίας, καθαρά για προσωπική ικανοποίηση και όχι για επαγγελματική καταξίωση. Η συνύπαρξη ατόμων με κοινά ενδιαφέροντα οδηγεί στη δημιουργία γόνιμου εδάφους για την εξέλιξη τόσο σε τεχνικό όσο και σε αισθητικό επίπεδο .Σημαντικό ρόλο για την πορεία της ομάδας έπαιξε και το ιδιαίτερα φιλικό-παρεΐστικο κλίμα που υπάρχει, το οποίο βοηθά στην εξέλιξη της.
Σκοπός μας είναι να προβάλλουμε στο ευρύτερο κοινό της Άρτας, το πλούσιο σε βιοποικιλότητα ορεινό, πεδινό και θαλάσσιο φυσικό περιβάλλον της περιοχής μας. Ιστορικά και αρχαιολογικά μνημεία, καθώς και εικόνες από την καθημερινότητα των κατοίκων της πόλης αλλά και της υπαίθρου, παραδοσιακές εργασίες και επαγγέλματα που τείνουν να εκλείψουν. Στους σκοπούς και τα σχέδιά μας, είναι, με τις φωτογραφίες μας, να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο, τις αρχές, και τους διάφορους φορείς και οργανώσεις, και με τον τρόπο αυτό να συμβάλλουμε κι εμείς στην προστασία του περιβάλλοντος και των μνημείων μας.
Απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή στα μαθήματα είναι α) η φωτογραφική μηχανή, βασικό εργαλείο για την εκμάθηση των κανόνων της τεχνικής για τη σωστή φωτογραφία , κατά προτίμηση μηχανή με χειροκίνητες ρυθμίσεις και όχι αυτόματη και β) η αγάπη για τη φωτογραφία .
Πέραν των εβδομαδιαίων μαθημάτων από τον επαγγελματία φωτογράφο Δημήτρη Παπαρούνη , πραγματοποιούνται φωτογραφικές βόλτες ανακαλύπτοντας κρυφές γωνιές και ομορφιές της πόλης μας. Μία φορά το μήνα διοργανώνονται κοντινές εκδρομές για πρακτική άσκηση και ψυχαγωγία των μελών. Αυτές οι εκδρομές μας οδηγούν στην ανακάλυψη και εξερεύνηση περιοχών όχι και τόσο γνώριμων και έτσι μέσω αυτών των εκδρομών και των φωτογραφιών μας οι περιοχές αυτές γίνονται γνωστές και στο ευρύτερο κοινό της πόλης μας.
Τα σχέδια της ΦωτΟΑρτ είναι πολλά, είναι ήδη προς υλοποίηση και αναμένονται πολλές εκπλήξεις. Ωστόσο πρέπει να βρεθούν τρόποι, σε συνεργασία και με φορείς, Δήμο και περιφέρεια, να προαχθεί το έργο της ομάδας μας και μέσα από τις φωτογραφίες μας, να διαφημισθεί η πόλη και οι ομορφιές της, έτσι ώστε να αυξήσουμε και την επισκεψιμότητα στην πόλη μας, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ζαβερδινός Ευάγγελος-Λάμπρος


Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Τσώλας Χριστόφορος

Δεν υπάρχουν σχόλια: