Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Πολιτική θύελλα στην Αλβανία από τις αποκαλύψεις Βαγγέλη Ντούλε


Πολιτική θύελλα προκαλεί στην Αλβανία η αποκαλυπτική δήλωση που έκανε ο Βαγγέλης Ντούλες, Πρόεδρος του Κόμματος της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εκπροσωπεί την ελληνική μειονότητα και αναφέρεται στην ανάμιξη ξένων διπλωματών στην εκλογική διαδικασία.
Η Αλβανία τον Ιούνιο οδηγείται σε εκλογές, με την διαφορά ότι το σύνολο σχεδόν των κομμάτων της κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης, έχουν κάνει γνωστό ότι θα απέχουν από την διαδικασία, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την πολιτική ομαλότητα της χώρας.
Η αντιπολίτευση ζητά την συγκρότηση υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα εγγυηθεί την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών και την αποφυγή φαινομένων βίας και νοθείας, χωρίς την παρεμβολή του οργανωμένου εγκλήματος και του μαύρου χρήματος.
Ο Βαγγέλης Ντούλες κατά την διάρκεια ανοιχτής συζήτησης με φοιτητές στο Ευρωπαικό Πανεπιστήμιο των Τιράνων αποκάλυψε ότι σε πρόσφατη συνάντηση με Ευρωπαίο διπλωμάτη έγινε πρόταση στον ίδιο αλλά και σε άλλους επικεφαλής μικρών κομμάτων, να εισέλθουν στην εκλογική διαδικασία, εγκαταλείποντας το Δημοκρατικό Κόμμα (το μεγαλύτερο της αντιπολίτευσης)... Με τον τρόπο αυτό θα αυξήσουν την απήχησή τους και θα λεηλατήσουν τις ψήφους της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η αποκάλυψη αυτή ήδη μονοπωλεί το ενδιαφέρον των περισσότερων Αλβανικών μέσων ενημέρωσης. Μάλιστα αρκετά είναι αυτά που αναφέρουν ότι ο διπλωμάτης στον οποίο αναφέρθηκε ο Βαγγέλης Ντούλες, είναι ο Προιστάμενος της Διεύθυνσης Βαλκανικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πίσω από αυτόν όλοι βλέπουν την Πρέσβη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Τίρανα Ρομάνα Βλααχούτιν, η οποία έχει μετατραπεί σε δεκανίκι του Ράμα, ενώ ήδη το όνομά της εμπλέκεται σε διάφορα οικονομικά σκάνδαλα της γείτονος.
Σε κάθε περίπτωση η αποκαλυπτική δήλωση του Βαγγέλη Ντούλε προκαλεί ήδη πολιτικές θύελλες στην Αλβανία και φαίνεται ότι μπορεί να δρομολογήσει ραγδαίες εξελίξεις.



http://www.epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: