Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Γλυφάδας διοργάνωσε εκδήλωση για την 104η επέτειο από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων.









 104η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Με νωπή ακόμα την επιτυχία του ετήσιου χορού, ο Σύλλογος Ηπειρωτών Γλυφάδας «Η Πίνδος» πραγματοποίησε στον Άγιο Τρύφωνα τιμητική εκδήλωση για την 104η επέτειο από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων.
Η εκκλησία του Αγίου Τρύφωνα ήταν ασφυκτικά γεμάτη, αφού εψάλη δοξολογία χοροστατούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Γλυφάδας, Ελληνικού και Β.Β.Β. κκ. Παύλου. Κατόπιν τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων της πλατείας ου Αγίου Τρύφωνα. Ο φιλόλογος κύριος Χρήστος Τούμπουρος εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας τονίζοντας με τα λόγια του τη σημασία του ιστορικού αυτού γεγονότος, τόσο για την ίδια την πόλη των Ιωαννίνων, αλλά και γενικότερα για την ολοκλήρωση του απελευθερωτικού αγώνα της Ελλάδας από τον τουρκικό ζυγό. Κατέδειξε των ηρωισμό όσων πήραν μέρος σε αυτόν τον αγώνα που έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι.
Μετά τον πανηγυρικό έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων από τον Δήμαρχο Γλυφάδας κ. Παπανικολάου, τον εκπρόσωπο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος κ. Κωνσταντίνου, τον πρόεδρο του Συλλόγου μας κ. Στέφο, τον αντιπρόεδρο του Συλλόγου Ηπειρωτών Ηλιούπολης κ. Κωστούλα, την πρόεδρο Μικρασιατών Γλυφάδας κα Παπάζογλου, τον πρόεδρο Ποντίων Γλυφάδας κ. Τιλγκερίδη, την πρόεδρο Κρητών Γλυφάδας κα Τσαγκαράκη, τον πρόεδρο Αρκάδων Γλυφάδας κ. Τσιντή, την πρόεδρο του Συνδέσμου Συνταξιούχων Γλυφάδας κα Καράχου, την πρόεδρο της Ένωσης Γυναικών Γλυφάδας κ. Μαυρακάκη, τον πρόεδρο της πολιτιστικής εταιρείας Περί Αυλών και Οργάνων κ. Κατοπόδη και την πρόεδρο του Συλλόγου Λακώνων Γλυφάδας κα Μαυροπούλου. Επίσης παρεβρέθηκαν στην εκδήλωση ο βουλευτής της ΝΔ κος Κουμουτσάκος Γιώργος και η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μουργκάνας κα Ντρούκα.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου κος Στέφος ευχαρίστησε τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Γλυφάδας, Ελληνικού και Β.Β.Β. κκ. Παύλο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Συλλόγου χοροστατόντας και προσδίδοντας έτσι μεγαλύτερη λαμπρότητα στην ιστορικής μνήμης ημέρα. Ευχαρίστησε τον φιλόλογο κο Τούμπουρο που εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας και επισήμανε ότι η επέτειος του ιστορικού αυτού γεγονότος θα πρέπει να είναι «πηγή διδαχής και παραδειγματισμού που πρέπει διεξοδικά να διδάσκεται στους νέους μας». Κλείνοντας ο πρόεδρος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τα μέλη του Συλλόγου και μονίμως προσφέροντες σε ότι τους ζητηθεί, κύριο Γεράσιμο Ζιάκα και Φώτη Ζιάκα που διατηρούν αρτοποιεία στην Γλυφάφα. Ακόμα ευχαρίστησε τις επιχειρήσεις «Τρικαλινή παράδοση Αθ. Δέλλας» και «Ζύμες Καζάκου Β.» για τη χορηγία και προσφορά προϊόντων.
Στο τέλος ακολούθησε κέρασμα στην αίθουσα του ΚΑΠΗ με τσίπουρο, κρασί και ηπειρώτικες παραδοσιακές πίτες που ετοίμασαν και προσέφεραν μέλη του Συλλόγου.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Ο Γραμματέας

Σπύρος Στέφος
Λάμπρος Βασιλείου

Δεν υπάρχουν σχόλια: