Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Συμμαχία Ηπειρωτών: «Λοξοδρόμησε ο Ε65».Ο Ε65 πάει στο Κηπουργειό κι όχι στην Παναγιά!



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Ε65 πάει στο Κηπουρίο κι όχι στην Παναγιά!
«Λοξοδρόμησε ο Ε65» γράφει εύστοχα ο τοπικός τύπος!
Μακρύτερα από τα Γιάννενα και την Ήπειρο, στο Κηπουργειό Γρεβενών, θα συναντήσει την Εγνατία οδό ο αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος (Ε65).
Είχαμε προειδοποιήσει έγκαιρα, από τον Οκτώβριο του 2016, για τον κίνδυνο να επιλεγεί η «λάθος» χάραξη για την Ήπειρο, του βορείου τμήματος «Καλαμπάκα – Εγνατία» του Ε65, επειδή η λύση να πάει ο Ε65 στο «Κηπουργειό», αντί της «Παναναγιάς», δεν εξυπηρετεί ισότιμα τις τρεις γειτνιάζουσες Περιφέρειες Θεσσαλίας, Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, αδικεί την Ήπειρο (και τα χωριά μεταξύ Καλαμπάκας – Παναγίας, στη Θεσσαλία) και με πρωτοβουλία μας συζητήθηκε το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Χαρακτηριστικά λέγαμε τότε: «η απόφαση θα επηρεάσει την αναπτυξιακή προοπτική της Ηπείρου… Η επικοινωνία, ο τουρισμός και η κίνηση των αγαθών διαπεριφερειακά είναι ζητούμενο και έχουμε την ευκαιρία να διεκδικήσουμε την βέλτιστη λύση. Το τρένο Καλαμπάκα – Γιάννενα – Ηγουμενίτσα αργεί, αλλά να συνδεθούμε με τον Ε65 δια μέσω «Καρπερού» είναι άδικη μοίρα για τον τόπο και θα μας αναθεματίζουν οι επόμενες γενιές».
Επί τρεις μήνες (Νοέμβριο, Δεκέμβριο, Ιανουάριο) αλώνιζαν οι Θεσσαλοί και οι «ανησυχούντες» γείτονες των Γρεβενών και φαίνεται να πετυχαίνουν τον στόχο τους και αλλάζουν την αρχική χάραξη! Εμείς εμπιστευτήκαμε το Υπουργείο και τον παραχωρησιούχο και πιαστήκαμε κορόιδα! Ο Αγοραστός κάνει τη δουλειά του εμείς τι κάνουμε;
Οι πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Υποδομών Χ.Σπίρτζη, από τα Γιάννενα, για την βέλτιστη οικονομική λύση του Ε65 έπρεπε να μας ανησυχήσουν γιατί με άλλη δήλωση του ο ίδιος Υπουργός απέκλεισε τη σύνδεση της Ηπείρου με σταθερή τροχιά, δηλαδή με τρένο! Είπε: «δεν πρέπει να είναι στο σχεδιασμό της χώρας» αυτή η επιλογή! Πως να περιμένουν λοιπόν καλό οι Ηπειρώτες από τέτοιον Υπουργό.
Το εντυπωσιακό είναι πως δεν μας δίνουν ούτε το δικαίωμα να εκφράσουμε γνώμη για το θέμα στο Περιφερειακό μας Συμβούλιο. Δεν μας συμπεριέλαβαν στους φορείς γνωμοδότησης του έργου της χάραξης του βορείου τμήματος του Ε65!
Αλλά τι να περιμένεις από μια περιφέρεια που δεν το πάλεψε και από μια ΠΕΔ που δεν ασχολήθηκε καν με το θέμα. Ήταν φυσικό να μην επηρεάσουμε τις ελίξεις.
Ιωάννινα: 14/02/2017
Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της παράταξης «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ»
  1. Ζάψας Γεώργιος
  2. Χατζηεφραιμίδης Πρόδρομος (Μάκης)
  3. Ζάκας Γεώργιος
  4. Χαμπίπης Δημήτριος


Δεν υπάρχουν σχόλια: