Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2017

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Σκορδόψωμο


Υλικά για 6-8 άτομα
1 κιλό αλεύρι για πολλές χρήσεις
2 κούπες τσαγιού νερό χλιαρό
8 σκελίδες σκόρδο
αλάτι, πιπέρι
1 και 1/2 φακελάκι μαγιά ξερή
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
7 με 8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση Συνταγής
Λιώνετε το σκόρδο στο μούλτι καλά και σε μία λεκάνη ρίξτε το αλεύρι. Κάνετε μια λακκούβα στο κέντρο και προσθέστε το αλάτι, τη ζάχαρη, το σκόρδο λιωμένο και τη μαγιά.
Σταδιακά ρίχνετε και λίγο χλιαρό νερό και αρχίζουμε το ζύμωμα.
Η ζύμη μας θα είναι έτοιμη όταν θα είναι αφράτη και δεν θα κολλάει στα χέρια μας, θα πρέπει να ξεκολλάει με πολύ μεγάλη ευκολία.
Μόλις το πετύχετε αυτό, προσθέστε 7-8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ζυμώστε ξανά.
Πλάστε τα σκορδόψωμα όσο μικρά ή μεγάλα τα θέλετε και τα βάζετε σε ταψί που έχετε στρώσει λαδόκολλα από κάτω( η σε φόρμα ).
Τα αφήνετε λίγο να ξεκουραστούν και μόλις φουσκώσουν με ένα βρεγμένο πινέλο τα αλείφετε με νερό .

Ψήνετε στους 180 βαθμούς σε προ θερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά περίπου.









Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος










romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: