Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Σκιουφιχτά μακαρόνια με ανθότυρο και λαχανικά


Υλικά για 5 άτομα
500 γραμμ. μακαρόνια σκιουφιχτά
1 κ.σ. στακοβούτυρο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 πιπεριές κόκκινες, κομμένες σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια
3 μεγάλα μανιτάρια σε λεπτές φέτες
3 ντοματινια κομμένα στα δυο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
250 γρμ. Καπνιστό χοιρινό κομμένο σε λεπτές φέτες
100 γρμ. Ανθότυρο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Βράζετε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό, τα στραγγίζετε, ρίξτε το στακοβούτυρο σε τηγάνι χωρίς να κάψει και ανακατέψτε καλά. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τις πιπεριές , τα μανιτάρια, τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο προσθέστε και τα ντοματινια.
Μόλις μαραθούν, σοτάρετε το καπνιστό μόνο του, να ροδίσει και από τις δύο πλευρές. Ξαναρίξτε τα λαχανικά στο τηγάνι μαζί με το χοιρινό , και μακαρόνια, να δέσουν οι γεύσεις, σε χαμηλή φωτιά .
Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε με ανθότυρο .










Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος








romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: