Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Πίτα ( pizza ) Ηπειρώτικη


Υλικά (για 4 μικρές μερίδες):
125 ml γάλα
20 γρ. φρέσκια μαγιά
250 γρ. καλά κοσκινισμένο άσπρο αλεύρι
½ κ.γλ. αλάτι
1 αυγό
3 κ.σ. λάδι
Υλικά Γέμισης
100 γρ. μανούρι
120 γρμ.τυρι καπνιστό Μετσόβου
100 γρμ.καπνιστο ζαμπόν γαλοπούλας
1-2 αυγό
5-6 αγριοσπαραγγα
40 γρμ. Αρακάς
λίγα φύλλα βασιλικού
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση συνταγής
Ζεστάνετε το γάλα σε μια κατσαρόλα και διαλύστε μέσα τη φρέσκια μαγιά όσο είναι ακόμα χλιαρό. Προσθέστε 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι και ανακατέψτε καλά. Καλύψτε την κατσαρόλα με ένα πανί και αφήστε την για 10'. Βάλτε το υπόλοιπο αλεύρι σε ένα μπολ, προσθέστε αλάτι και κάντε με το χέρι σας μια τρύπα στη μέση. Σπάστε το αυγό στο σημείο αυτό, προσθέστε το μισό λάδι και το μίγμα της μαγιάς και ζυμώστε μέχρι να φτιάξετε μια μαλακή ζύμη. Καλύψτε τη ζύμη και αφήστε τη να φουσκώσει για περίπου 30'. Ζυμώστε πάλι καλά προσθέτοντας το υπόλοιπο λάδι. Αλευρώστε την επιφάνεια εργασίας και ανοίξτε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο το τοποθετείτε σε ταψί πλακέ πίτσας.
Αλείψτε την πίτα με τριμμένο τυρί Μετσόβου , θρυμματίζουμε από πάνω το τυρί μανούρι την καπνιστή γαλοπούλα ,τα αγριοσπαραγγα, καθαρισμένα, αρακά και το στρώνουμε ομοιόμορφα. Σπάμε τα αυγά στο κέντρο της πίτας πουδράρετε με λίγο τυρί τριμμένο και την ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά .
Τη βγάζετε από το φούρνο, πασπαλίστε με λίγα φύλλα βασιλικού, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ραντίστε με το ελαιόλαδο και σερβίρετε.









Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος







romiazirou.blogspot.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: