Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Ο Σύλλογος Αποδήμων Θεσπρωτικού Αθήνας έκοψε την Πίτα του, την Κυριακή 15 Ιαναουαρίου 2017, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών



Παρουσία δεκάδων αποδήμων Λελοβιτών της Αττικής, έγινε και φέτος η καθιερωμένη κοπή της Πίτας του Συλλόγου Αποδήμων Θεσπρωτικού Αθήνας, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, την Κυριακή το πρωί 15 Ιανουαρίου 2017.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας, ο δημοτικός σύμβουλος, προερχόμενος από την αντιπολίτευση του Δήμου Ζηρού Γιώργος Γιάννος, εκ μέρους της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος ο Αντιπρόεδρος Κώστας Κωνής, ο έφορος Πνευματικού κέντρου Χριστόφορος Τζαρτζούλης και το μέλος του Δ.Σ. Ρωξάνη Μαύρου.  ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Παπαδιωτών Πρέβεζας Χρήστος Κόλλιας, ο πρόεδρος της Αδελφότητας Ρωμιάς Χριστόφορος Ευθυμίου και  μέλη των Δ.Σ. της Αδελφότητας Ασσιωτών Αθήνας και του Συλλόγου Αποδήμων Νικολιτσίου Πρέβεζας.


Xαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Πρόεδρος του Συλλόγου Θοδωρής Σιώρος, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε στις δράσεις του Συλλόγου και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Δ.Σ., κύρια οικονομικά, από την έλλειψη βοήθειας, λόγω της οικονομικής κρίσης. 


Ακολούθησε χαιρετισμός του κυβερνητικού βουλευτή Πρέβεζας Κώστα Μπάρκα, που αναφέρθηκε στο έργο της κυβέρνησης για την Ήπειρο και την Πρέβεζα.


Ο Αντιπρόεδρος της ΠΣΕ στον σύντομο χαιρετισμό του, αφού συνεχάρη το Διοικητικό Συμβούλιο για το πλούσιο και αποτελεσματικό έργο του, τόνισε την αξία της προσφοράς τους στην δύσκολη αυτή περίοδο της κρίσης. Τους κάλεσε, σε συνεργασία με την ΠΣΕ να προωθήσουν παραπέρα τις δράσεις τους, δηλώνοντας ότι η κορυφαία αποδημική οργάνωση των Ηπειρωτών θα είναι δίπλα τους. Αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες και δράσεις της ΠΣΕ για τους κατοίκους της Ηπείρου, σε αυνεργασία με το αποδημικό κίνημα και τους τοπικούς φορείς της Ηπείρου. Τέλος, κάλεσε τους παρευρισκόμενους να παραστούν, στην μεγάλη εκδήλωση της Ηπειρώτικης Αποδημίας, ''Πίτα του Ηπειρώτη 2017'', που διοργανώνει η ΠΣΕ, στο Σ.Ε.Φ. την Κυριακή 12 φεβρουαρίου 2017.


Χαιρετισμό απηύθηνε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων λογοτεχνών και φίλος του Θεσπρωτικού, Ελευθέριος Τζόκας


Τέλος χαιρετισμό απηύθυνε  ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Γιάννος, εκ μέρους της αντιπολίτευσης του  Δήμου Ζηρού.



Κορυφαία στιγμή της εκδήλωσης ήταν η βράβευση από τον Σύλλογο των μαθητών με καταγωγή από το θεσπρωτικό που πέτυχαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις το 2016






















































































































































































Με την ολοκλήρωση των χαιρετισμών ακολούθησε η κοπή της Πίτας.

Στους παρευρισκόμενους προσφέρθηκαν ηπειρώτικα εδέσματα, ηπειρώτικες πίτες και γλυκά.

Και του χρόνου με υγεία και καλύτερες οικονομικές συνθήκες για τον Σύλλογο και τον Ελληνικό λαό.

Φωτο: Χριστόφορος Ευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: