Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Fraport: Μάχη για τα χρυσά συμβόλαια για έργα- υπηρεσίες στα Περιφερειακά Αεροδρόμια


 Η μάχη για την …προσέλκυση της Fraport έχει ήδη ξεκινήσει. Όπως έγινε γνωστό οι μεγαλύτεροι παίκτες από το χώρο της διαχείρισης εγκαταστάσεων (Facility Management) δίνουν σκληρή μάχη μέχρι την επόμενη Παρασκευή σε έναν από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς που έχει προκηρυχθεί στην Ελλάδα στο συγκεκριμένο τομέα.
      Η κοινοπραξία υπό τη γερμανική Fraport, που έχει αναλάβει τη διαχείριση των 14 μεγαλύτερων περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, προχώρησε σε διαγωνισμό προκειμένου να επιλέξει δύο εταιρείες καθαρισμού, συντήρησης και άλλων υπηρεσιών διαχείρισης εγκαταστάσεων.......

     Κάθε εταιρεία θα αναλάβει τον καθαρισμό και τις άλλες υπηρεσίες συντήρησης σε επτά περιφερειακά αεροδρόμια. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπηρεσίες θα παρέχονται για 1 + 1 + 1 (δηλαδή συνολικά για τρία) χρόνια.

ΜΑΧΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ
    Την ίδια ώρα μάχη θα δοθεί και για τα «χρυσά» συμβόλαια για τα έργα αναβάθμισης των 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων καθώς πρόκειται να επενδυθούν εκεί 400εκ.ευρώ. Τα έργα είναι κυρίως κτιριακά και ήδη το ενδιαφέρον είναι μεγάλο. Ωστόσο εδώ δεν έχει γίνει ακόμα κάποια κίνηση (προκήρυξη διαγωνισμού).
    Τα σημαντικότερα έργα θα γίνουν στο Αεροδρόμιο Μακεδονία με 95εκ.ευρώ. Η ανομβρία που υπάρχει στον κατασκευαστικό τομέα αλλά και το γεγονός ότι η πληρωμές θα γίνονται από ένα ισχυρό Γερμανικό όμιλο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από την ΕΤΕπ δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες στους «μνηστήρες» με πρώτες τις εταιρείες 7ης τάξης της χώρας.
    Το επικαιροποιημένο μνημόνιο αναφέρει, για μια ακόμα φορά, ως προαπαιτούμενο την ολοκλήρωση της συμφωνίας μεταξύ Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) και του σχήματος υπό την Fraport ώστε να εισπραχθούν τα 1,23 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: