Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

"Μνήμες χαράς" από την απελευθέρωση της Πρέβεζας στην ΕΡΤ


Στην Πρέβεζα βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα ο σκηνοθέτης Αλέξανδρος Κακαβάς, ο οποίος έχει αναλάβει την παραγωγή και τη σκηνοθεσία της σειράς ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί στην ΕΡΤ με τίτλο «Μνήμες Χαράς (όταν η Ελλάδα μεγάλωνε)».
Όπως σας είχαμε ενημερώσει τον περασμένο Ιούνιο η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας, χορήγησε άδεια κινηματογράφησης – βιντεοσκόπησης των αρχαιολογικών χώρων Νικόπολης, Κασσώπης και Νεκρομαντείου για την παραγωγή της ταινίας τεκμηρίωσης (ντοκιμαντέρ) της ΕΡΤ Α.Ε. με τίτλο ΜΝΗΜΕΣ ΧΑΡΑΣ, η οποία θα αφορά την Απελευθέρωση της Πρέβεζας.
Η φιλόδοξη τηλεοπτική σειρά ντοκιμαντέρ έχει θέμα την απελευθέρωση των ελληνικών εδαφών και την ενσωμάτωσή τους στο επίσημο ελληνικό κράτος μετά την απελευθέρωση του 1821.Αφετηρία της θα είναι ο καθορισμός των ελληνικών συνόρων το 1832 και προορισμός η ένωση των Δωδεκανήσων με την Ελλάδα το 1948.
Η σειρά θα είναι 12 50λεπτων επεισοδίων, άρα η χαρτογράφηση της παραγωγής αφορά ισάριθμα σημεία της ελληνικής επικράτειας.
Η επιλογή έγινε έπειτα από ατέλειωτες συζητήσεις του εμπνευστή και δημιουργού της σειράς, παραγωγού, σεναριογράφου και σκηνοθέτη Αλέξανδρου Κακαβά με καθηγητές Πανεπιστημίου και επιστήμονες και στόχος είναι η προβολή σημείων που παρουσιάζουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον ή χαίρουν διαφορετικότητας.
Εκτός από την Πρέβεζα και την Αρτα, ο κ. Κακαβάς έχει αναλάβει επίσης τα γυρίσματα στη Θράκη και στα Ιωάννινα, ενώ ο Δημήτρης Σοφιανόπουλος θα γυρίσει την Κρήτη και ο Νίκος Αναγνωστόπουλος το Αγιον Ορος,
Η σειρά θα υλοποιηθεί με την αμέριστη υποστήριξη του ΥΠΕΘΑ, του ΓΕΣ, του ΓΕΝ, του ΓΕΑ, της ΔΙΣ, της ΥΙΝ, της ΥΙΑ, του Πολεμικού Μουσείου, των Ιερών Μητροπόλεων, των Γενικών Αρχείων του Κράτους, των Εφορειών αρχαιοτήτων, των ανά τη χώρα πολεμικών μουσείων και άλλων φορέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: