Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΑΙΠΕΔ: σε ιδιώτες η Εγνατία Οδός για 35 χρόνια



Διαγωνισμό για την μακροχρόνια μίσθωση της Εγνατίας Οδού σε ιδιώτες θα προκηρύξει μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου το ΤΑΙΠΕΔ, όπως μεταδίδει το Reuters, λίγη ώρα μάλιστα αφότου υποβλήθηκε προς κύρωση στην Βουλή η συμφωνία για την παραχώρηση του Ελληνικού στον πλειοδότη του σχετικού διαγωνισμού, την LAMDA Development, χωρίς μάλιστα την επίμαχη τροπολογία του Υπ. Πολιτισμού, που απεσύρθη άρον-άρον απο τον Αριστείδη Μπαλτά.


Σύμφωνα με το πρακτορείο, που επικαλείται αξιωματούχους του Ταμείου χωρίς να τους κατονομάζει, η κίνηση αυτή γίνεται στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές για την υποδόση τρων 2,8 δις ευρώ και ενόψει της β΄ αξιολόγησης

Όπως αναφέρεται από το διεθνές πρακτορείο, μαζί με άλλες μεταρρυθμίσεις και αποκρατικοποιήσεις, το Ελληνικό Δημόσιο πρέπει να παραχωρήσει τα δικαιώματα του 670 χιλιομέτρων αυτοκινητόδρομου για 35 χρόνια.

Η Εγνατία Οδός, που ενώνει το λιμάνι της Ηγουμενίτσας με τους Κήπους του Έβρου, αποτελεί, εκτός από έναν σύγχρονο αυτοκινητόδρομο, έναν σημαντικό «διάδρομο εμπορίου» στην Βαλκανική.


Εγνατία Οδός



«Η απόφαση παραχώρησης σε ιδιώτες ελήφθη σήμερα από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ. Η προκήρυξη και το χρονοδιάγραμμα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν πριν από τις 30 Σεπτεμβρίου», είπε υπό τον όρο της ανωνυμίας η ίδια πηγή.






Δεν υπάρχουν σχόλια: