Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Σε φεστιβάλ νεοναζί νεολαίων στην Ουκρανία, συμμετείχε η νικήτρια της φετινής Eurovision Jamala



Στο φεστιβάλ Bandestadt προς τιμήν του συνεργάτη των Ναζί και εθνικού ήρωα της Ουκρανίας, Stepan Bandera. Δείτε το video


Τη θυμάστε τη Jamala, τη νικήτρια της φετινής Eurovision; Με εκείνο το μοιρολόι για τους Τατάρους συνεργάτες των Ναζί; Πολύ Μενουμευρώπηδες, εγχώριοι και ξένοι, είχαν σπεύσει να υπερασπιστούν το τραγούδι τότε είτε ως μη πολιτικό αλλά ιστορικό (λες και αυτά διαχωρίζονται) είτε ως πολιτικό σε βάρος των κακών Σοβιετικών, μια κατεύθυνση διόλου άγνωστη στην Ευρώπη των Λαώνε που εξισώνει Ναζισμό και Κομμουνισμό (για την Ουκρανία λίγο πολύ τα θυμάστε, το πνεύμα είναι παρόμοιο και στην Πολωνία αλλά και τη Βαλτική).


Ε λοιπόν, η Jamala (πριν ταξιδέψει πρόσφατα στη γειτονική Τουρκία για συναυλία αφιερωμένη στους νεκρούς του πραξικοπήματος) είχε εμφανιστεί στο φεστιβαλάκι Banderstadt στην πατρίδα της. Τι είναι το Badnerstadt; Φεστιβάλ νεοναζί νεολαίων στο Lutsk, στα δυτικά της χώρας, προς τιμήν του μεγάλου τους ήρωα (και εθνικού ήρωα της Ουκρανίας, όπως τον ανακήρυξε το νεότερο καθεστώς του Κιέβου) Stepan Bandera, συνεργάτη των Ναζί κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.


Αν δεν πείθεστε για το ότι είναι φεστιβάλ Ουκρανών νεοναζί, μπορείτε να δείτε το εξής screenshot από το τοπικό volyn24 με πράγματα που πωλούνται στο χώρο του φεστιβάλ, όπως μεταλλικά wolfsangels:

312128247
Εδώ ένα ακόμα ενδιαφέρον screenshot από το φεστιβάλ:
312128231
Εδώ νεανίες με κουρεματάκι Stepan Bandera:

Όπως αυτοί οι ευγενείς νεανίες από το Euromaidan:
bandera-march

Και λίγα παιχνίδια με όπλα από το χώρο του φεστιβάλ

Αλλά ναι, ξέρουμε, για το Στάλιν δε λέμε τίποτε


Δεν υπάρχουν σχόλια: