Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Συναυλία του συνθέτη Σωτήρη-Νικόλαου Κάσσου και του μουσικού συνόλου ''Ιέραξ'', στην Πρέβεζα, το Σάββατο 27 Αυγούστου 2016, ώρα 20.45' , στην «Όπερα του Νερού και του Ονείρου»





Στην Πρέβεζα θα ταξιδέψει ο συνθέτης Σωτήρης-Νικόλας Κάσσος και το μουσικό σύνολο Ιέραξ για μια μοναδική συναυλία σύγχρονης λόγιας μουσικής.
Το κονσέρτο τους με τίτλο «Όνειρα Θερινής Νυκτός» περιλαμβάνει έργα του Σωτήρη-Νίκολα Κάσσου, καθώς και πολλών αγαπημένων του συνθετών.
Δεν θα λείψουν, φυσικά, και οι αυτοσχεδιασμοί- σήμα κατατεθέν, πλέον, του μουσικού συνόλου Ιέραξ, ένα δείγμα της ερευνητικής δουλειάς τους πάνω στην μουσική και την εξέλιξή της.

Η συναυλία με ελεύθερη είσοδο για το κοινό θα δοθεί το Σάββατο 27 Αυγούστου 2016 και ώρα 20:45' στην «Όπερα του Νερού και του Ονείρου», στη θέση Πευκάκια, στην παραλία της Πρέβεζας που έχει δημιουργήσει από ανακυκλώσιμα υλικά (τενεκεδένια κουτάκια και κόντρα πλακέ θαλάσσης) ο κ.Λέανδρος Σπαρτιώτης και έχει εντυπωσιάσει κατοίκους και επισκέπτες.

Ο Σωτήρης-Νικόλας Κάσσος σημειώνει μεταξύ άλλων : «Με αφορμή την πρόσκληση για να στηρίξουμε την πρωτότυπη και ιδιαίτερη σύλληψη, του αγαπητού Λ. Σπαρτιώτη, ετοιμάσαμε μια συναυλία, με έργα τα οποία κινούνται στα όρια της μυσταγωγίας, όπως το "Υ" (για τρίο εγχόρδων και άρπα) και την Σουίτα των Ιεροσολύμων. Ακόμη, θα επιχειρήσουμε ζωντανούς αυτοσχεδιασμούς, κάτι το οποίο θέλαμε πολύ να κάνουμε, αφού οι θερινές νύχτες είναι γεμάτες από ουσίες ονείρων».


Σωτήρης-Νικόλας Κάσσος / Μουσικός, Συνθέτης.
Τελειόφοιτος της σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών (ΕΜΠ). Μουσικά έργα του και ποίηση έχουν αναμεταδοθεί από το ραδιόφωνο της ΕΡΤ.
Η μουσική του έχει τις βάσεις της στην κλασική, το μπαρόκ καθώς και την μινιμαλιστική μουσική. Ο ίδιος εξερευνά τις δυνατότητες μείξης πρώιμης δυτικής και βυζαντινής μουσικής με τα πιο μοντέρνα ιδιώματα. Έχει δημιουργήσει δύο νέες τεχνικές σύνθεσης, τις «Ψύξις» και «Ροή» για την τονική και ατονική μουσική αντίστοιχα. Ακόμη στα πεδία έρευνάς του βρίσκεται η εσωτερική μουσική -σύνθεση και πράξη- , όπως αυτή έχει εκφραστεί από την ελληνική παράδοση καθώς και από την λόγια οθωμανική και παλαιά ευρωπαϊκή μουσική.
Υπήρξε συνεργάτης του Μουσείου Μακρονήσου καθώς και του Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας. Είναι μέλος του Ομίλου Φίλων της UNESCO και της Delian Society – Κοινότητα με σκοπό την προώθηση της τονικής μουσικής-.

Τιμήθηκε με το Χρυσό Μετάλλιο του Μεγάλου Αλεξάνδρου» το 2012.

Ακούστε ένα δείγμα της δουλειάς του Σωτήρη-Νικόλα Κάσσου







Περισσότερες πληροφορίες για τον ίδιο μπορείτε να δείτε εδώ ή εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: