Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

30 χρόνια πέρασαν από τη μέρα που "το χέρι του Θεού" σκόραρε ενάντια στην Αγγλία, στο στάδιο Αζτέκα του Μεξικού

Αράζουμε σαλόνι τσόκο μαροκάνα και βλέπουμε τη γκολάρα

Η 22η Ιουνίου 1986, (inb4 mundial με δεύτερη διακυβέρνηση ΑΝΔΡΕΑ), θεωρείται μια από τις σπουδαιοτερες μέρες για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Στο στάδιο Αζτεκα του Μεξικό, μπροστά σε 110.000 φιλάθλους , η Αγγλία αντιμετώπιζε την εθνική Αργεντινής. Το παιχνίδι αυτό, 4 χρόνια μετά την ήττα της Αργεντινής από την Αγγλία στον πόλεμο των Φωκλαντς, δεν ήταν ένας απλός προημιτελικός αγώνας Μουντιάλ στο μυαλό των παικτών της Αργεντινής και ιδιαίτερα του Ντιεγκο ήταν μια άτυπη ρεβάνς για την στρατιωτική ήττα.

"Ήταν σαν να κερδίζαμε μια χώρα όχι ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Αν και πριν το παιχνίδι δηλώσαμε ότι το ποδόσφαιρο δεν έχει καμιά σχέση
με τον πόλεμο, ξέραμε ότι πολλοί Αργεντινοί είχαν πεθάνει πολεμώντας τους Άγγλους" γράφει στην αυτοβιογραφια του ¨I am El Diego" που έγραψε το 2000 ο Μαραντονα, όπως διαβάζουμε εδώ.



"Αυτη θα ήταν η εκδίκηση μας, είχαμε πει πριν το παιχνίδι ότι δεν πρέπει να μπερδέψουμε πολιτική με ποδόσφαιρο, άλλα είχαμε πει ψέμματα"
Στο 51ο λεπτό, μετά από ένα κακό τσαφ του Άγγλου μέσου Steve Hodge, η μπάλα κατευθύνεται προς το αγγλικό πέναλτι. Εκεί ο ταχύτατος  Μαραντονα με την μπάλα διεκδίκησιμη στον αέρα, βρίσκεται αντιμέτωπος με τον πολύ πιο ψηλό Άγγλο τερματοφυλακα. Χωρίς δισταγμό και ελλείψει "από μηχανής θεού", ο Μαραντόνα χώνει αντικανονικό μπουκετάκι στην μπάλα και γίνεται το 1-0 , meanwhile στην Σιάτιστα ένας μικρούλης Υπο "σκάει" το πρώτο του πουράκι Caprice.

Οι Αγγλοι ποδοσφαιριστες, τρέχουν προς τον διαιτητή ουρλιάζοντας ότι ο Ντιέγκο σκόραρε αντικανονικά με το χέρι. Εντωμεταξύ ούτε οι Αργεντινοί δεν πιστεύουν καλά-καλά ότι δεν θα, ακυρωθεί και πάνε μουδιασμένοι προς τον Ντιέγκο, ο οποίος όπως είπε μετέπειτα, τους φώναζε "Ελάτε ρε ρεμάλια εδώ να πανηγυρίσετε γιατί το κοράκι θα το ακυρώσει".
Το γκολ μετράει κανονικά και στην συνέντευξη τύπου όταν ρωτάν τον σκόρερ σχετικά με το γκολ δηλώνει ότι "Το γκολ μπήκε λίγο με το κεφάλι μου και λίγο με το χέρι του θεού" τρολολό.
Γενικά πάντως οι διαμαρτυρίες των Άγγλων μετά το παιχνίδι μετριάστηκαν, γιατί ο Μαραντόνα εβαλε 3 λεπτά μετά το γκολ απ' το "χέρι του θεού", έβαλε και ένα άλλο γκολ.


Αυτό το γκολ θεωρείται από τους περισσότερους ποδοσφαιρόφιλους το πιο όμορφο γκολ όλων των εποχώνε.
Το 1986 η διαστημική Αργεντινή κατέκτησε το τρόπαιο, και η κατεβασιά του "El pibe de oro" ενέπνευσε τον Υπο για να μας δώσει αυτό το έπος .



www.luben.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια: