Τρίτη 31 Μαΐου 2016

«Δεν Πληρώνω Καρανίκες»... Το αίνιγμα με τον μέλλον του Καρανίκα, που έχει γίνει συνώνυμο της ρουσφετολογικής αναξιοκρατίας του κράτους.



Μπορεί να μην είναι ο μόνος «κραυγαλέα» τακτοποιημένος μετακλητός, αλλά λίγο το «η καριέρα είναι χολέρα» (σ.σ.: που συμπύκνωσε με τον πιο εύγλωττο τρόπο την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ για την επαγγελματική αποκατάσταση εκτός Δημοσίου), λίγο τα tweets προς την Ελένη Μενεγάκη, λίγο οι ψεκασμένες αναρτήσεις του στα social media, λίγο οι επίμονη υπεράσπισή του από τους κομματικούς φανατικούς (σ.σ.: με επιχειρήματα του τύπου «ναι, είδαμε και τους άλλους τους μορφωμένους.) και ο πρωθυπουργικός σύμβουλος (σ.σ.: και κυρίως κολλητός), έχει γίνει συνώνυμο της ρουσφετολογικής αναξιοκρατίας του κράτους.
Γι' αυτό άλλωστε και πριν λίγες ημέρες έκανε την εμφάνισή του στους τοίχους το σύνθημα «Δεν Πληρώνω Καρανίκες». Ως υπενθύμιση ότι οι φόροι είναι πολύ πιο δυσβάσταχτοι (σ.σ.: και «αχώνευτοι») όταν πηγαίνουν τζάμπα και βερεσέ σε ρουσφέτια.
Ετσι, η τύχη του Νίκου Καρανίκα έχει αναδειχθεί σε μείζον θέμα καθώς αναμένεται να αποτελέσει ένδειξη για τις προθέσεις της κυβέρνησης. Θα ξεπεράσει την παιδική ασθένεια του τύπου «παρεάκι είμαστε και δεν δίνουμε λογαριασμό σε κανέναν» ή θα επιμείνει να διατηρεί τον πρωθυπουργικό σύμβουλο Στρατηγικού Σχεδιασμού στέλνοντας το μήνυμα ότι κατά βάθος παραμένουμε όλοι συντεταγμένοι με τον εκδικητικό Κυριτσισμό, οπότε «τον κρατάμε για να σκάσετε από το κακό σας»

Οσον αφορά στην τύχη του πάντως τα ρεπορτάζ διίστανται. Από τη μια, ο Βηματοδότης ισχυρίζεται ότι είναι ζήτημα χρόνου η απομάκρυνσή του από το περιβάλλον του Μαξίμου, καθώς ο Πρωθυπουργός φέρεται αρκετά δυσαρεστημένος με τα επιτεύγματά του που προσθέτουν άλλο ένα (σ.σ.: περιττό) μέτωπο στα ήδη υπάρχοντα. Μόνο που σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η απομάκρυνση θα γίνει αθόρυβα και ήπια, χωρίς «ταρατατζούμ» και κυρίως, κάποια στιγμή στο μέλλον, για να μη φανεί ότι ο πρωθυπουργός υποκύπτει σε πιέσεις.
Τελείως αντίθετο είναι όμως το ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος, σύμφωνα με το οποίο «ο άνθρωπος που έκανε καριέρα βρίζοντας την καριέρα» θα εποπτεύει από πλευράς πρωθυπουργικού γραφείου τη διυπουργική επιτροπή που εξετάζει το θέμα της ισχύος των κεραιών κινητής τηλεφωνίας (σ.σ.: ε, μετά το θέμα με την κάνναβη που θεραπεύει τον καρκίνο, πρέπει να θεωρείται ειδικός.).
Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ ο Νίκος Καρανίκας εποπτεύει τους τεχνοκράτες της επιτροπής και συχνά κάνει παρεμβάσεις (σ.σ.: του τύπου «πίνουμε και κανένα τσιπουράκι ενώ στριμώχνουμε το κατεστημένο) όπως π.χ. «εσείς οι εταιρείες πρέπει να γυρνάτε ένα κομμάτι των εσόδων σας στην κοινωνία».
Εκτός αν η συμμετοχή του στην συγκεκριμένη επιτροπή αποτελεί έναν εύσχημο τρόπο να περάσει το πικρό ποτήρι της αποπομπής του στον (σ.σ.: ειδικό στα πικρά ποτήρια άλλωστε) Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος έχει την έχει συστήσει και είναι ο καθ' ύλην αρμόδιος για τις εργασίες της.


Δεν υπάρχουν σχόλια: