Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Πόρτα από το Ελεγκικό Συνέδριο. 8 μήνες απλήρωτες οι καθαρίστριες που επανεπροσέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι τώρα δουλεύουν χωρίς να έχουν πάρει ούτε ένα μισθό!


Οι καθαρίστριες, που αποτέλεσαν για τον ΣΥΡΙΖΑ σύμβολο δικαιοσύνης και αποκατάστασης των καταπατημένων εργασιακών δικαιωμάτων προεκλογικά, παραμένουν απλήρωτες για οκτώ μήνες.

Ο υπ. Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος προχώρησε το Σεπτέμβριο του 2015 στην πρόσληψη στο υπουργείο Εργασίας, καθαριστριών. Την ίδια ώρα όπως καταγγέλλουν, μέχρι τώρα δουλεύουν χωρίς να έχουν πάρει ούτε ένα μισθό.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα» αυτό συμβαίνει καθώς η πρόσληψή τους έγινε απευθείας από το υπουργείο με σύμβαση έργου, χωρίς όμως να υπάρξει διαγωνισμός και έτσι η μισθοδοσία τους δεν έχει εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Πρόκειται για ένα πρόβλημα διοικητικής  φύσης, το οποί ο εκτιμάται ότι δεν είναι εύκολο να λυθεί, καθώς για να ξεμπλοκάρουν οι πληρωμές θα πρέπει να παρακαμφθεί το Ελεγκτικό Συνέδριο, που υποστηρίζει ότι οι διαδικασίες πρόσληψης δεν είναι σύννομες.
Ετσι, για να βγει με κάποιοι τρόπο θετική γνωμοδότηση θα πρέπει είτε να παραβιαστούν οι κανόνες της νομολογίας που διέπουν τους όρους αμοιβής για όσους απασχολεί το Δημόσιο χωρίς προκήρυξη είτε να τις απολύσουν και να τις επαναπροσλάβουν με άλλη σύμβαση και με άλλες διαδικασίες, που θα είναι σύννομες  για το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: