Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Ρωξάνη Μαύρου, του Συνδέσμου Γυναικών Ηπείρου Αττικής, υποψήφια με την ΄΄Ενότητα για την Ήπειρο'', για τοπ νέο Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, στις εκλογές της 4ης Απριλίου 2016.






Η δυναμική των γυναικών της Ηπείρου, στις οργανώσεις της ηπειρώτικης αποδημίας της Αττικής, είναι αναμφισβήτητη. Πολλά  Δ.Σ. Αδελφοτήτων, Συλλόγων και Ενώσεων στελεχώνονται  κατά πλειονότητα από γυναίκες, απογόνους των Σουλιωτισσών και των γυναικών του Έπους του ΄40 και της Πίνδου.

Δεν θα μπορούσε να συνέβαινε διαφορετικά, γιατί διαχρονικά, οι Ηπειρώτισσες είχαν πρωτεύοντα ρόλο στην οικογένεια, την κοινωνία και τους αγώνες του Έθνους και του λαού μας. Ένα ρόλο που τον κατέχτησαν  διαιωματικά, γιατί η γυναίκα στην Ήπειρο, η σύζυγος, η μάνα, η γιαγιά, η εργαζόμενη είναι ισότιμη με τον άνδρα και πολλές φορές λόγω ξενιτεμού των ανδρών, η γυναίκα είχε διπλό ρόλο στο σπίτι και του ανδρα και της γυναίκας, πατέρας και μάνα μαζί,

Στην Αττική, παράλληλα με τις ηπειρώτικες αδελφότητες, συλλόγους, ενώσεις και ομοσπονδίες, λειτουργεί και ο Σύνδερσμος Γυναικών  Ηπείρου Αττικής, με δυναμική παρουσία και δράση, εδώ και 30 χρόνια, που έχει ιδρυθεί, Ο Σύνδεσμος αυτός έχει κατοχυρωθεί στην συνείδηση των Ηπειρωτών ότι παλεύει και διεκδικεί, αλλά και πετυχαίνει πολλά πράγματα για τις Ηπειρώτισσες τους Ηπειρώτες και την Ήπειρο.

Επίλεκτο στέλεχος και μέλος του Προεδρείου του Συνδέσμου Γυναικών  Ηπείρου Αττικής, είναι η Ρωξάνη Μαύρου, που για πολλά χρόνια παράλληλα προσφέρει και στην Ομοσπονδία Αποδήμων Λάκκας  Σουλίου, από διάφορες θέσεις ευθύνης, με τελευταία αυτή της υπεύθυνης Πολιτισμού και Δημοσίων Σχέσεων. Έχει διατελέσει και κατά το παρελθόν στο  Δ.Σ. της Αδελφότητας Σενίκου Λάκκας  Σουλίου, της αδελφότητας του χωριού της.

Η εκτίμηση που τρέφουν τα χιλιάδες μέλη του Συνδέσμου Γυναικών Ηπείρου Αττικής στην Ρωξάνη Μαύρου είναι απεριόριστη, γιατί αυτό που κάνει και προσφέρει, το κάνει με την ψυχή της και χωρίς ιδιοτέλεια, αλλά πάνω απ' όλα,  με μεράκι και αγάπη.

Στις εκλογές της 4ης Απριλίου 2016, για το νέο Δ.Σ, της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, η Ρωξάνη Μαύρου, αντιπρόσωπος της Αδελφότητας  Σενίκου Αττικής, διεκδικεί την ψήφο των αντιπροσώπων των ηπειρώτικων οργανώσεων, με το ψγφοδέλτιο ''Ενότητα για την Ήπειρο'', εκτιμώντας ότι θα αξιολογηθεί η προσφορά της.

Αξιζει, κατά την ταπεινή άποψη πολλών Ηπειρωτών, η Ρωξάνη να αποτελέσει ένα από τα νέα μέλη του νέου Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: