Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Μπορεί να γεννηθεί η ελπίδα μέσα από την τραγωδία και αυτές οι φωτογραφίες το αποδεικνύουν

man

Οι νεόνυμφοι Newlyweds Ibrahim και Hauna John από τη Νιγηρία αγκαλιάζονται στον καταυλισμό προσφύγων στο Minawao του Καμερούν αμέσως μετά το γάμο τους τον Απρίλιο του 2015.

Όταν ο Ibrahim και η Hauna John παντρεύτηκαν τον Απρίλιο σε στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων στο Καμερούν ήταν μια ευτυχής κατάληξη ενός οδυνηρού ταξιδιού.
Οι δύο τους είχαν προγραμματίσει να παντρευτούν στη πόλη τους στη βορειοανατολική Νιγηρία, αλλά όταν οι μαχητές της Boko Haram επιτέθηκαν στην περιοχή τους έπρεπε να την εγκαταλείψουν.
"Δεν ήταν εύκολο για εμένα να φύγω μακριά από κάποιον που αγαπώ" είπε ο Ibrahim σύμφωνα με την UNICEF. Το ζευγάρι μοιράστηκε μαζί μας την ιστορία του μέσα από μια σειρά φωτογραφιών που έχει σκοπό να δείξει τις στιγμές της ελπίδας και της χαράς.
Προσφυγές από το Σουδάν, την Ουγκάντα και παιδιά από την Συρία σε καταυλισμό της Ιορδανίας φωτογραφήθηκαν με σκοπό να δούμε την αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα των ανθρώπων. Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών πέρσι 60 εκατομμύρια άνθρωποι εκτοπίστηκαν με τη βία.

Δείτε πιο κάτω και άλλες φωτογραφίες της σειράς από τη UNICEF
  • Παιδιά παρακολουθούν συμμαθητές τους να παίζουν σκετς στο Child Restoration Outreach, οργάνωση της Ουγκάντα.

  • Πατέρας παίζει με την κόρη του σε ένα κέντρο διέλευσης για πρόσφυγες στην πόλη Σιντ της Σερβίας.

  • Ο διάσημος ηθοποιός χορεύει μια 9χρονη Νεπαλέζα στην πόλη Charikot στο Νεπάλ. Περισσότεροι από 8.000 έχασαν 

  • τη ζωή τους από το σεισμό μεγέθους 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έγινε στις 25 Απριλίου 2015.

  • Παιδιά από το Νότιο Σουδάν κάνουν κούνια σε προσφυγικό οικισμό στην Ουγκάντα. Ο εμφύλιος πόλεμος ξέσπασε στα τέλη του 2013. Η κρίση έχει ήδη εκτοπίσει πάνω από 2,2 εκατομμύρια ανθρώπους.

  • Η 13χρονη από τη Μοσούλη του Ιράκ ανοίγει ένα κουτί με τα νέα της παπούτσια μέσα στο τροχόσπιτό που βρίσκεται στο Baharka IDP Camp. Οι μισοί από τους εκτοπισμένους ανθρώπους είναι παιδιά τα οποία είναι ιδιαίτερα ευάλωτα σε ασθένειες.

  • Έφηβοι παίζουν κάτω από τον ήλιο σε ένα κέντρο υποδοχής στο Opatovac της Κροατίας. Το 2015, πάνω από ένα εκατομμύριο μετανάστες έφτασαν στην Ευρώπη.

  • Ο 5χρονος Mohammed από τη Συρία, ψεκάζει με νερό την αδελφή του και τα ξαδέρφια του στον προσφυγικό καταυλισμό Zaatari της Ιορδανίας. Ο καταυλισμός παρέχει ηλεκτρική ενέργεια για τους κατοίκους. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, η οικογένεια χρησιμοποιούν νερό για την καταπολεμήσουν τις υψηλές θερμοκρασίες.

  • Ο 26χρονος Σύριος εθελοντής Kardouni Kinan κρατά στα χέρια του ένα νεαρό προσφυγόπουλο στις ακτές της Λέσβου. Το Αιγαίο είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο το χειμώνα λόγω των καταιγίδων. Πολλοί πρόσφυγες χρειάζονται ιατρική φροντίδα και βοήθεια.
*Το άρθρο αυτό έχει μεταφραστεί από την Αμερικανική έκδοση της Huffington Post.

Δεν υπάρχουν σχόλια: