Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης θα υπάρχει πρεβεζάνικη συμμετοχή – Θα προβληθεί και από την ΕΡΤ (vid)

Στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης θα υπάρχει πρεβεζάνικη συμμετοχή – Θα προβληθεί και από την ΕΡΤ (vid)

Σύμφωνα με πληροφορίες του atpreveza.gr, στο 18o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (11 έως 20 Μαρτίου 2016), στο πολυσυλλεκτικό πρόγραμμά του, το οποίο περιλαμβάνει ταινίες τεκμηρίωσης από όλο τον κόσμο, καθώς και παράλληλες δράσεις -ομιλίες, συζητήσεις, masterclasses, εκθέσεις, θα υπάρχει και πρεβεζάνικη συμμετοχή.
Πρόκειται για το ντοκιμαντέρ «Επέκεινα» του συμπολίτη μας Κωνσταντίνου Ακρίβου. Με φόντο την Πρέβεζα το ντοκιμαντέρ διατυπώνει μια φιλοσοφικού ύφους αναζήτηση για τη ζωή και την επιθανάτια κατάσταση.
ακριωοσ
Στην ουσία είναι μία φιλοσοφική αφήγηση για το θάνατο, μέσα από ιστορικά γεγονότα και τοπικές αναφορές. Οι Σουλιώτισσες, ο Επίκτητος, το Νεκρομαντείο, ο Αχέροντας, η Νικόπολη, οι Πύλες του Άδη, ο Καρυωτάκης, εμπνέουν το δημιουργό, ο οποίος φιλοξενεί με τη μορφή συνεντεύξεων το εξαιρετικό πνεύμα κορυφαίων Ελλήνων ακαδημαϊκών, με φόντο τα μοναδικά τοπία του Νομού Πρέβεζας.
Το ντοκιμαντέρ μάλιστα θα προβληθεί τους επόμενους μήνες και από την Κρατική Τηλεόραση, την ΕΡΤ, η οποία έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Πρωτότυπο, εύστροφο και ξεχωριστό, το ντοκιμαντέρ αναμένεται να αποτελέσει «διαφήμιση» για το Νομό μας και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του.
Το σενάριο και τη σκηνοθεσία έχει κάνει ο Κωνσταντίνος Ακρίβος (διευθυντής φωτογραφίας: Αντώνης Βαραμπούτης).
Δείτε το trailer:

Δεν υπάρχουν σχόλια: