Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Η απόβαση των Ιταλών… Ανεξέλεγκτος κυνηγετικός παράδεισος η Ήπειρος


Η κυνηγετική περίοδος στην Ιταλία τελειώνει.. Κι όπως συστηματικά συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, ξεκινά η «απόβαση» των Ιταλών στους κυνηγότοπους της Ηπείρου.
Ήδη αρκετοί είναι αυτοί που έχουν καταφτάσει σε περιοχές της Θεσπρωτίας και έχουν στήσει πόλεμο εναντίον της άγριας πανίδας,
Χωρίς μέτρο, καθώς η χώρα μας δεν φρόντισε να βάλει ποτέ..
Η απόβαση των Ιταλών ξεκίνησε συστηματικά μετά την απαγόρευση του κυνηγιού στη γειτονική Αλβανία, η οποία φέτος πήρε παράταση για άλλη μία διετία.
Η Αλβανική κυβέρνηση υποχρεώθηκε να προχωρήσει σε μία τέτοια απόφαση, μετά τις ανεξέλεγκτες διαστάσεις που είχε πάρει το κυνήγι των Ιταλών, εξ αιτίας των οποίων απειλούνταν με αφανισμό πολλά είδη πουλιών.
Έτσι άνοιξε ο δρόμος τους προς την Ελλάδα.
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ήδη ορισμένες περιοχές της Θεσπρωτίας, έχουν μετατραπεί σε εμπόλεμες ζώνες.
Κι όπως μαρτυρούν ντόπιοι κυνηγοί, που έχουν γίνει μάρτυρες της κατάστασης, οι Ιταλοί έρχονται πλήρως εξοπλισμένοι. Φέρουν μαζί τους από ψυγεία μέχρι και μηχανές για να μαδούν τα πτηνά και στη συνέχεια να τα μετατρέπουν σε κιμά.

Ολόκληρες στη χώρα τους παίρνουν μόνο τις μπεκάτσες, οι οποίες καταλήγουν σε εστιατόρια πολυτελείας.
«Η Ήπειρος και ειδικά η Θεσπρωτία, είναι ένας ανεξέλεγκτος παράδεισος... Με 120 ευρώ, όσο κοστίζει η έκδοση μιας άδειας, μπορούν να κυνηγήσουν όσο θέλουν και να σκοτώσουν όσα θηράματα επιθυμούν», ανέφερε χαρακτηριστικά στο Epiruspost μέλος της ντόπιας κυνηγετικής οικογένειας που μετρά πολλά χρόνια στο χώρο.
Το «πάρτι» των κυνηγών στην Ήπειρο είχε ξεκινήσει προ πενταετίας και παρότι το πρόβλημα έχει αναδειχθεί πολλές φορές, ουδένα μέτρο ελήφθη...
Σημειώνεται ότι σχεδόν ποτέ δεν υπήρξαν συλλήψεις από την αστυνομία, το δασαρχείο ή τη θηροφυλακή στην Ήπειρο, πέρυσι όμως υπήρξαν συλλήψεις και κατασχέσεις θηραμάτων όταν τα καράβια έφτασαν από την Ηγουμενίτσα στην Ιταλία!

http://www.epiruspost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: