Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Ο Σύλλογος Αποδήμων Θεσπρωτικού Αθήνας έκοψε την Πίτα του, την Κυριακή 17 Ιαναουαρίου 2016, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών


Παρουσία δεκάδων αποδήμων Λελοβιτών της Αττικής, έγινε και φέτος η καθιερωμένη κοπή της Πίτας του Συλλόγου Αποδήμων Θεσπρωτικού Αθήνας, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, την Κυριακή το πρωί 17 Ιανουαρίου 2016.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Ζηρού Αχιλλέας Ρίζος, ο δημοτικός σύμβουλος, προερχόμενος από την αντιπολίτευση του Δήμου Ζηρού Γιώργος Γιάννος, εκ μέρους της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος ο Αντιπρόεδρος Κώστας Κωνής και το μέλος του Δ.Σ.  Χριστόφορος Ευθυμίου, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Παππαδιωτών Πρέβεζας Χρήστος Κόλλιας και  μέλη των Δ.Σ., του Συλλόγου Φιλιππιαδιωτών Αττικής, της Αδελφότητας Ασσιωτών Αθήνας και του Συλλόγου Αποδήμων Νικολιτσίου Πρέβεζας.


Xαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Πρόεδρος του Συλλόγου Θοδωρής Σιώρος, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε στις δράσεις του Συλλόγου και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Δ.Σ., κύρια οικονομικά, από την έλλειψη βοήθειας, λόγω της οικονομικής κρίσης. 


Ακολούθησε χαιρετισμός του κυβερνητικού βουλευτή Πρέβεζας Κώστα Μπάρκα, που αναφέρθηκε στο έργο της κυβέρνησης για την Ήπειρο και την Πρέβεζα.


Κατόπιν χαιρέτησε την εκδήλωση ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Ζηρού Αχιλλέας Ρίζος, που αφού μετέφερε τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Ζηρού Νίκου Καλαντζή, αναφέρθηκε στις ενέργειες και δράσεις της δημοτικής αρχής, για την Δημοτική Ενότητα Θεσπρωτικού.


Ο Αντιπρόεδρος της ΠΣΕ στον σύντομο χαιρετισμό του, αφού συνεχάρη το Διοικητικό Συμβούλιο για το πλούσιο και αποτελεσματικό έργο του, τόνισε την αξία της προσφοράς τους στην δύσκολη αυτή περίοδο της κρίσης. Τους κάλεσε, σε συνεργασία με την ΠΣΕ να προωθήσουν παραπέρα τις δράσεις τους, δηλώνοντας ότι η κορυφαία αποδημική οργάνωση των Ηπειρωτών θα είναι δίπλα τους. Ακόμη αναφέρθηκε στα προβλήματα που απασχολούν σήμερα την πατρώα γη και που έχουν να κάνουν με την υποχώρηση του βιοτικού επιπέδου των Ηπειρωτών εξαιτίας της κρίσης, με την μεγάλη αύξηση της ανεργίας, που οδηγεί την 'Ήπειρο να είναι πρώτη σε ποσοστό ανέργων πανελλαδικά, την αύξηση της εγκληματικότητας στην περιοχή, από την ελλειπή φρούρηση των παραμεθορίων περιοχών και την μεγάλη ανασφάλεια που έχει καταλάβει τους κατοίκους, εξαιτίας της δράσης των λαθρέμπορων ναρκωτικών και της παρεμβατικής συμπεριφοράς των λαθρομεταναστών, που εισέρχονται από την Αλβανία. Αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες και δράσεις της ΠΣΕ για τους κατοίκους της Ηπείρου, σε αυνεργασία με το αποδημικό κίνημα και τους τοπικούς φορείς της Ηπείρου. Τέλος, κάλεσε τους παρευρισκόμενους να παραστούν, στην μεγάλη εκδήλωση της Ηπειρώτικης Αποδημίας, ''Ηπειρώτικο πολυθέαμα 2016'', που διοργανώνει η ΠΣΕ, στο στάδιο του Ταεκβοντό, στο Φαληρικό Δέλτα, το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Μαρτίου 2016.




Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ηπειρωτών Λάκκας Σουλίου Βαγγέλης Παππάς και ο πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Θεσπρωτικού.


Τέλος χαιρετισμό απηύθυνε  ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Γιάννος, εκ μέρους της αντιπολίτευσης στο Δήμο Ζηρού.



















































Με την ολοκλήρωση των χαιρετισμών ακολούθησε η κοπή της Πίτας.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης έγινε εποικοδομητική συζήτηση για το μέλλον του Αστυνομικού Τμήματος Θεσπρωτικού.

Στους παρευρισκόμενους προσφέρθηκαν ηπειρώτικα εδέσματα, ηπειρώτικες πίτες και γλυκά.

 Στη συνέχεια, ακολούθησε η ετήσια εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συλλόγου και η διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.



Και του χρόνου με υγεία και καλύτερες οικονομικές συνθήκες για τον Σύλλογο και τον Ελληνικό λαό.

Φωτο: Χριστόφορος Ευθυμίου

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

πολυ,καλεσ.φωτογραφιεσ,συγχαρητηρια.....ΓΙΩΡΓΟς..παπαγιαννης,γεωπονος