Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Παγκόσμια διάκριση για την ελληνική ταινία μικρού μήκους «White Collar»


H Ελληνική Ταινία μικρού μήκους, με τίτλο «White Collar», με κεντρικό θέμα την κρίση και την ανεργία, κέρδισε το Β' Βραβείο Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό «Sand Dune International Short Film Festival», που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 19 και 20 Δεκεμβρίου, στην πόλη Bikaner, στη βόρεια Ινδία.


Η υπόθεση της ταινίας διαδραματίζεται σ' ένα παράλληλο, όχι όμως τόσο μακρινό σύμπαν, όπου οι πολίτες της χώρας είναι διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα για μία θέση εργασίας. Συγκεκριμένα, έχει θεσπιστεί ένας νέος τρόπος διεξαγωγής συνεντεύξεων εργασίας, κατά τον οποίο οι τελικοί υποψήφιοι απαντούν σε ερωτήσεις γύρω από τη θέση που διεκδικούν και όποιος απαντάει λάθος, παίζει ένα ιδιόμορφο τύπο ρώσικης ρουλέτας. Έτσι, ο τελικός επιζών παίρνει και τη θέση εργασίας.
Τη σκηνοθεσία του «White Collar» υπογράφει η απόφοιτη του Τμήματος Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Ναταλία Λαμπροπούλου και το σενάριο ο απόφοιτος και Υπ. Διδάκτορας του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ, Σωτήρης Πετρίδης.
Στο «White Collar» πρωταγωνιστούν οι: Αναστάσης Ροϊλός, Κυριάκος Δανιηλίδης, Ιωάννα Λαμνή και Τάσος Μπαρνιάς. Ενώ άλλοι βασικοί συντελεστές που πλαισιώνουν την ταινία είναι οι:

  • Θανάσης Κωνσταντόπουλος (Διεύθυνση Φωτογραφίας)
  • Τάνια Ναναυράκη (Μοντάζ)
  • Κατερίνα Κολλιοπούλου (Σκηνογραφία / Ενδυματολογία)
  • Θοδωρής Παπαδημητρίου (Μουσική)
  • Αποστόλης Μπαρουξής και Αναστάσης Πετρέλης (Ήχος)
  • Γιάννης Λιόλιος (Ειδικά Εφέ)


Η παραγωγή της ταινίας είναι του Σωτήρη Πετρίδη και της απόφοιτης του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ, Ηλέκτρας Αγγελετοπούλου. Associate Producer είναι η απόφοιτη Τμήματος Κινηματογράφου και Υπ. Διδάκτορας του ΑΠΘ, Δέσποινα Τριανταφυλλίδου.


Δείτε το video




Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι η ίδια ομάδα έχει διακριθεί και με προηγούμενες παραγωγές, όπως το «Μπαλόνι» που κυκλοφόρησε το 2013 και το οποίο ταξίδεψε σε δεκαοκτώ (18) Διεθνή Φεστιβάλ αποσπώντας δύο (2) βραβεία, μεταξύ των οποίων και το Βραβείο Ειδικής Μνείας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νάουσας.

Στο «Μπαλόνι» πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Τζόυς Ευείδη, Δημήτρης Κολοβός, Δάφνη Μιχοπούλου, Ματίνα Κουλουριώτη, Γιάννης Κυφωνίδης.

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε ολόκληρη την ταινία.




Η ίδια ομάδα κυκλοφόρησε και το «e-Social» (2015)) το οποίο συνεχίζει ακόμη τη μακρά πορεία του, συμμετέχοντας σε περισσότερα από τριάντα (30) Διεθνή Φεστιβάλ ανά τον κόσμο και κερδίζοντας, μέχρι σήμερα, πέντε (5) βραβεία, μεταξύ των οποίων και το Βραβείο Ειδικής Μνείας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νάουσας.






Για περισσότερες πληροφορίες, παραθέτουμε και τον επίσημο ιστότοπο της ταινίας μικρού μήκους: «White Collar»



Δεν υπάρχουν σχόλια: