Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Η Νέα Δημοκρατία του Βαγγέλα είναι το παρελθόν, που μπορεί όμως, να παραμείνει ο πρόεδρος ενός μικρού κόμματος...!


Ο εγγυητής της ενότητας, ο μεταβατικός πρόεδρος που θα περνούσε την Νέα Δημοκρατία στην νέα της εποχή, σήμερα οδήγησε το κόμμα ένα βήμα πιο κοντά στην  διάσπαση. Τα «γαλλικά» του κ. Μεϊμαράκη αρέσουν σε μία μερίδα κομματικών. Αλλά δεν ενδιαφέρουν την κοινωνία. Η Νέα Δημοκρατία του Βαγγέλη είναι το παρελθόν!
Ο κ. Μεϊμαράκης ζήτησε την παραίτηση όλων από τις θέσεις ευθύνης τους για να παραιτηθεί κι ο ίδιος από πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Καταπληκτικό! Ξεχνάει ότι δεν είναι νόμιμα εκλεγμένος πρόεδρος. Είναι μεταβατικός. Έπρεπε να είχε παραιτηθεί από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η διαδικασία για την εκλογή του νέου προέδρου, εφόσον ήθελε να διεκδικήσει κι αυτός τον προεδρικό θώκο.
Ο κ. Μεϊμαράκης, όμως, δεν παραιτήθηκε τότε! Και σήμερα τα κάνει όλα γυαλιά καρφιά, επιχειρώντας να απομακρύνει την προσοχή από τις τεράστιες ευθύνες του για τα όσα απίστευτα έγιναν χτες. Ακόμη να καταλάβει ότι οι κανονικοί άνθρωποι, οι ψηφοφόροι, αισθάνονται αηδία για τα όσα διαδραματίστηκαν από τους ανεπάγγελτους του κομματικού μηχανισμού.


Ένας ηγέτης παίρνει την κρίσιμη ώρα το βάρος της ευθύνης που του αναλογεί. Δεν ψάχνει να βρει εξιλαστήρια θύματα. Ο κ. Μεϊμαράκης δεν έχει φταίξει ποτέ και για τίποτα. Οι άνθρωποί του δικαιολόγησαν την ήττα στις εκλογές λέγοντας ότι έσωσε την Ν. Δ από την συντριβή του  15%. Κι αναφερόντουσαν σε «δημοσκοπήσεις», σαν κι αυτές που έχουμε πλέον συνηθίσει να βλέπουμε και να μην τους δίνουμε την παραμικρή σημασία. Ο κ. ΜεΪμαράκης δεν είχε ευθύνη ποτέ και για τίποτα. Κι όταν κάτι του πήγαινε στραβά, έριχνε τα. γαλλικά του!
Η ζημιά που έχει γίνει στην Νέα Δημοκρατία είναι τεράστια. Η Νέα Δημοκρατία έβαλε χτες υποθήκη για να αρχίσει να συναγωνίζεται το ΠΑΣΟΚ της Φώφης. Επειδή ακριβώς ούτε ο ένας ούτε ο άλλος μιλούν μία γλώσσα που να είναι κατανοητή από τον κόσμο. Το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη πληρώσει το τίμημα για τις επιλογές του παρελθόντος, όταν στην αυλή του Γιώργου ομιλούσαν μόνο την Αγγλική. Φαίνεται ότι ήρθε η ώρα να πληρώσει και η Ν.Δ την έφεση του Βαγγέλη στην γαλλική.
Ο κόσμος θέλει λύσεις στα προβλήματά του. Κι αυτό δεν μπορεί να συμβεί με καρεκλοκενταύρους που ενδιαφέρονται μόνο για την θέση τους. Σήμερα ο κ. Μεϊμαράκης απέδειξε ότι δεν θα μπορούσε να είναι κάτι περισσότερο από ένας μεταβατικός πρόεδρος σε ένα μεγάλο κόμμα σαν την Ν.Δ. Μπορεί, όμως, να παραμείνει ο πρόεδρος ενός μικρού κόμματος.



Δεν υπάρχουν σχόλια: