Βέβαια εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα δεν υπάρχει καλύτερη μπίζνα από την πολιτική. Οποιος καταφέρει και πάρει το ποθητό 3% και να μπει στη Βουλή ανοίγουν οι δουλειές του.

Ολα τα φραγκουά της Κολομβίας των Βαλκανίων βρίσκονται στο κτίριο του Συντάγματος-στην καρδιά της Μποκοτά.
Από δω γίνονται όλα τα νταραβέρια. Δεν είδατε και κάτι υπουργούς που ήταν γατζωμένοι στα υπουργεία τους και ο Τσίπρας τρόμαξε να τους ξεκολλήσει; Είχαν απλώσει τον τραχανά οι μπαγάσηδες και περίμεναν να τρυγήσουν.
Κάποιους τους μυρίστηκε ο Τσίπρας και τους άλλαξε πόστο.
Οσο για τον Χατζηνικολάου ιδού τι απάντησε στον Κουρή και συνεταίρο του>
Κατά την έναρξη της ραδιοφωνικής του εκπομπής στον real fm ο Νίκος Χατζηνικολάου, σχολίασε.
«Περιμένετε να σχολιάσω το πρωτοσέλιδο της kontranews. Δεν με ενδιαφέρει η πολιτική, θα παραμείνω στη δουλειά μου και δεν επιτρέπω σε κανέναν να με ταυτίσει με κανένα πολιτικό κόμμα, μου κάνει ζημιά. Όποιος το επιχειρεί αυτό μου κάνει ζημιά. Ξέρω ότι το πρωτοσέλιδο της kontranews είναι γραμμένο με καλές προθέσεις γιατί έχω μεγάλη φιλία και αγάπη με τον εκδότη της. Όμως το διαψεύδω κατηγορηματικά. Ο Τράγκας έκανε χαρά. Με περίμενε με έναν φρέντο σαν του Φλαμπουράρη και μου είπε: "Πάμε Συγγρού;".»


Στη συνέχεια ο Νίκος Χατζηνικολάου σχολιάζοντας μηνύματα ακροατών επί του θέματος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν πρόκειται να πολιτευτώ. Πιστεύω ότι είμαι περισσότερο χρήσιμος στη δουλειά μου. Με συγχωρείτε αν φαίνεται αλοζονικό αυτό. Προτιμώ να μου χαρίζετε πρωτιές τις βραδιές των εκλογών -όπως κάνετε- , να με ακούτε στο ραδιόφωνο τα πρωινά και να  διαβάζετε τις εφημερίδες μας το Σάββατο και την Κυριακή. Σας ευχαριστώ, σας αγαπώ, αλλά δεν θα πάρω.»
Λίγο αργότερα ο δημοσιογράφος σχολιάζοντας μήνυμα ακροατή είπε: «Έχεις δει κανέναν γάτο να θέλει να γίνει.ποντίκι;»

Το άρθρο του Γιώργου Κουρή στην Kontranews.
Πριν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προλάβει να ανακοινώσει επίσημα την έναρξη των διαδικασιών για τη διαδοχή, οι βαρόνοι, οι οικογένειες και οι παράγοντες της συμφοράς, που θεωρούν τη ΝΔ τσιφλίκι τους, άρχισαν να σκοτώνονται για τη μοιρασιά.
Κάθε βαρόνος και υποψήφιος, κάθε οικογένεια και διάδοχος και κάθε παράγοντας τη δική του φράξια! Κανείς βέβαια δεν ενδιαφέρεται για την τύχη της Δεξιάς παράταξης, που κινδυνεύει να ακολουθήσει την πορεία του ΠΑΣΟΚ και να σβήσει από τον πολιτικό χάρτη. Κολλημένοι στις πρακτικές του παλαιοκομματισμού και της συναλλαγής, οι βαρόνοι της Δεξιάς προβάλουν ο καθένας το δικό του υποψήφιο, ενώ στο παρασκήνιο οργιάζει η συναλλαγή, με όρους που παραπέμπουν στο μοίρασμα της κληρονομιάς που άφησε ο μακαρίτης!..
Τα ζόμπι του παρελθόντος επιχειρούν να επανέλθουν στο προσκήνιο, βάζοντας μπροστά αχυράνθρωπους. Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται και η συμμαχία του Αντώνη Σαμαρά με τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Μάκη Βορίδη. Πρόκειται για συνταγή της απόλυτης αποτυχίας, που οδηγεί το κόμμα σε πολυδιάσπαση και περιθωριοποίηση. Μέχρι σήμερα οι επίδοξοι σωτήρες της ΝΔ ξεπερνούν τους επτά. Ακόμα και το πρώην στέλεχος του Μαοϊκού ΕΚΚΕ, Πέτρος Τατούλης, δήλωσε υποψηφιότητα!
Η κατάσταση έχει παγώσει στην κυριολεξία και τη νέα γενιά, αφού κανείς από τα στελέχη που την εκφράζουν δεν επιθυμεί να μπλέξει στο απέραντο φρενοκομείο της διαδοχής. Για αυτό τις τελευταίες μέρες στον κόσμο της ΝΔ μπαίνει το κρίσιμο δίλημμα. Με το παλιό ή το καινούριο. Με τους βαρόνους και τις οικογένειες που οδήγησαν το κόμμα σε αλλεπάλληλες ήττες και εξευτελισμούς, ή με νέο πρόσωπο στην αρχηγία, που θα εγγυάται την ενότητα, τη νέα πορεία, το άνοιγμα στις πραγματικές δυνάμεις του κέντρου.
Το δίλημμα είναι καθοριστικό, γιατί με τις μέχρι τώρα υποψηφιότητες και τις πρακτικές των βαρόνων, η ΝΔ βαδίζει ολοταχώς στον γκρεμό. Ποιος αλήθεια από τους σημερινούς υποψήφιους μπορεί να συγκινήσει τη νεολαία, που έχει εγκαταλείψει εδώ και χρόνια τη ΝΔ, που κατάντησε κόμμα γερόντων, σκανδάλων και μιζαδόρων. Ποιος μπορεί να απευθυνθεί στα εκατομμύρια των εργαζόμενων του ιδιωτικού τομέα και στους άνεργους, για να τους δώσει προοπτική και να τους κινητοποιήσει. Αυτοί που έχουν ως οικογενειακό επάγγελμα την πολιτική και που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους, σίγουρα δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να κατανοήσουν τη σύνθετη κοινωνική πραγματικότητα. Είναι παντελώς ανίκανοι να παράγουν πολιτική και κυρίως δεν πρόκειται να τους εμπιστευτεί κανείς, γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι εκπροσωπούν ό,τι το παλιό και σάπιο υπάρχει στο πολιτικό σύστημα.
Για να μπορέσει η ΝΔ να ζωντανέψει και να γίνει πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία, χρειάζεται να γίνει πραγματική επανάσταση. Οι ρήξεις και οι τομές και η νέα πρόταση εξουσίας δεν μπορούν να δρομολογηθούν από πολιτικά πτώματα, που έχουν βρομίσει στην κυριολεξία και είναι αποκομμένα από τις διεργασίες που συντελούνται στην κοινωνία. Η Ν.Δ. δεν έχει ανάγκη από έναν πρόεδρο που θα είναι προϊόν συναλλαγής ανάμεσα στις οικογένειες, τους βαρόνους και τους νταβατζήδες των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και των δημοσίων έργων.
Έχει ανάγκη από ΑΡΧΗΓΟ που θα έχει το σθένος και τα προσόντα να απευθυνθεί από την πρώτη μέρα στην κοινωνία. Έχει ανάγκη από ηγέτη με καθαρό πρόσωπο, που να διαθέτει κύρος και το ανάλογο εκτόπισμα να αναμετρηθεί με το φαινόμενο Τσίπρας, που κατάφερε να σαρώσει στις εκλογές, μετά από ένα μνημόνιο χιλιάδων σελίδων, με κλειστές τράπεζες και με ολόκληρο το κόμμα του να έχει εγκαταλείψει την Κουμουνδούρου.
Μόνο με επιστράτευση του Νίκου Χατζηνικολάου μπορεί να σωθεί η παρτίδα της Δεξιάς και να μεταβληθεί σε μεγάλη Κεντροδεξιά παράταξη. Ένα νέο, πετυχημένο, λαμπερό και αξιόπιστο πρόσωπο, που δουλεύει σκληρά από 17 χρονών, που προέρχεται από τα σπλάχνα της συντηρητικής παράταξης, αφού από μαθητής ήταν στέλεχος της νεολαίας της ΝΔ. Ο ίδιος αρνείται πεισματικά να εγκαταλείψει μια πετυχημένη δημοσιογραφική, εκδοτική και επιχειρηματική πορεία. Για αυτό μιλάμε για αναγκαστική επιστράτευση, για να προσφέρει στο λαό, τη χώρα και την παράταξη της ΝΔ.
Η χώρα έχει ανάγκη από μεγάλες, αξιόπιστες παρατάξεις, ικανές να εξασφαλίζουν την πολιτική και οικονομική σταθερότητα. Η Κεντροαριστερά έλυσε το πρόβλημα με το φαινόμενο Τσίπρας, ο οποίος πολύ σύντομα θα έχει απορροφήσει το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Είναι ανάγκη να υπάρξει και η μεγάλη Κεντροδεξιά παράταξη, για να μπορεί να λειτουργεί ομαλά το δημοκρατικό σύστημα και ο λαός να έχει επιλογές και κυρίως νέες προτάσεις, ικανές να βγάλουν τη χώρα από το δραματικό αδιέξοδο.
Η χώρα θα περάσει πολύ δύσκολες ημέρες. Χρειάζεται ΙΚΑΝΟ πρωθυπουργό - που τον έχει βρει - και ΙΣΧΥΡΟ αρχηγό της αντιπολίτευσης, για να μας περάσουν απέναντι, στην ανάπτυξη και την ευημερία, αλλιώς χαθήκαμε όλοι.