Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Ηπειρώτικο γλέντι-αντάμωμα και παραδοσιακή μουσική πανδαισία της Αδελφότητας Ηπειρωτών Αργυρούπολης, το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015.



"Ως συνέχεια των καλοκαιρινών πανηγυριών που διοργανώνονται στα χωριά της Ηπείρου'' χαρακτήρισε ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Κώστας Κωνής, το ηπειρώτικο  αντάμωμα-πανδαισία και γλέντι, που διοργάνωσε η Αδελφότητα Ηπειρωτών Αργυρούπολης, το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015, υπό τους ήχους της ηπειρώτικης κομπανίας του   εξαίρετου Ηπειρώτη κλαρινίστα Θοδωρή Γεωργόπουλου, με τους, Μιχάλη Ζάμπα, στο λαούτο και το τραγούδι, Κώστα Λεοντίδη στο τραγούδι, Παναγιώτη Ξυδέα στο βιολί και Σάκκη Κάκκο στο ντέφι, στούς πρόποδες του Υμηττού, στο ΄Αλσος της Αργυρούπολης, στο παλαιό τρενάκι  και καταχειροκροτήθηκε θερμά και με πάθος, από τους παρευρισκόμενους, δείγμα αποδοχής του χαρακτηρισμού αυτού.

Για άλλη μιά χρονιά, παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις, για συνέχιση της φθινοπωρινής πρωτοβροχιάτικης κακοκαιρίας των προηγούμενων ημερών, οι Ηπειρώτες της Αργυρούπολης, αλλά και των άλλων περιοχών του  Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, γλέντησαν Ηπειρώτικα και με την ψυχή τους σ΄αυτό το ηπειρώτικο αντάμωμα, δημιουργώντας το αδιαχώρητο στο χώρο που στήθηκε αυτή η εκδήλωση, καλύπτοντας τις 1.000 και πλέον καρέκλες που είχαν τοποθετηθεί, μαζί με τα αντίστοιχα τραπέζια για το γλέντι.

Στην πράξη τελικά αποδεικνύεται το έργο και η προσφορά κάθε Συλλόγου και η αποδοχή που έχει από το κοινωνικό σύνολο, για αυτό.  Και την αποδοχή αυτή την αισθάνθηκαν δυνατά, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, της Αδελφότητας  Ηπειρωτών Αργυρούπολης, με την μαζική συμμετοχή των Ηπειρωτών και των φίλων της Ηπείρου της περιοχής, στο Ηπειρώτικο αυτό γλέντι.
Και φυσικά  ''κάνοντας ταμείο'' έμειναν πλήρως ικανοποιημένοι.

Στο Ηπειρώτικο αυτό αντάμωμα συμμετείχαν, ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος , συνοδευόμενος από το σύνολο των Αντιδημάρχων και πολλά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου όλων των ψηφοδελτίων της τελευταίας εκλογικής διαδικασίας, εκπρόσωποι τοπικών φορέων της περιοχής και εκπρόσωποι των αποδημικών συλλόγων και οργανώσεων που δραστηροποιούνται στο Δήμο Φυλής.

































































































Την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος της Κώστας Κωνής, συνοδευόμενος από τη Γραμματέα Ελευθερία Σιαμέτη, τον Έφορο Δημοσίων Σχέσεων Κώστα Ζηκόπουλο και τα μέλη του Δ.Σ.. της ΠΣΕ Ηλέκτρα Κίκη, Βίκυ Αράπη-Καραγιάννη, Ελένη Ντάσιου, Νίκο Ζέκη και Χριστόφορο Ευθυμίου Από τους Ηπειρώτικους Συλλόγους συμμετείχαν, σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ηπειρωτών Ηλιούπολης με επικεφαλής τον Πρόεδρο Νίκο Σπέγγο, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Αγίας Παρασκευής Βασίλω Ιωάννου, ηΠρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Καλλιθέας Γεωργία Κίσκου, αντιπροσωπείες, από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Ελληνικού, Σύλλογο Ηπειρωτών Γλυφάδας, Ένωση Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου Αττικής, Ένωση Ηπειρωτών Ν.Σμύρνης-Π.Φαλήρου, Ένωση Ηπειρωτών Βύρωνα και Πανηπειρωτικού Συλλόγου Ασπροπύργου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών Ηλιούπολης Τιμόθεος Τσάκας, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Βορειοηπειρωτών ''Οι Χάονες''  Γιάννης Παναγιώτου, εκπρόσωποι ηπειρώτικων Αδελφοτήτων χωριών της Ηπείρου, εκπρόσωποι ετεροδημότικων Συλλόγων, από άλλες περιοχές της χώρας που δραστηροποιούνται στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης και εκπρόσωποι πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής.



Ξεκινώντας την εκδήλωση ο ακατάβλητος και διαχρονικά υποστηρικτής της ηπειρώτικης κουλτούρας, Πρόεδρος της Αδελφότητας Ηπειρωτών Αργυρούπολης Γιώργος Κωτσαντής, αναφέρθηκε με ένα σύντομο ιστορικό στην δράση του Συλλόγου και την σημασία του για το πολυπληθές ηπειρώτικο στοιχείο της περιοχής. Στην συνέχεια έκανε ένα σύντομο απολογισμό της θητείας του νυν Διοικητικού Συμβουλίου, τις πρωτοβουλίες, τις εκδηλώσεις και τις δράσεις που συμμετείχε και συμμετέχει. Έκανε δε, ιδιαίτερη αναφορά στο πολυμελές Χορευτικό τμήμα, που εκπροσώπησε τον Σύλλογο σε πολλές εκδηλώσεις της Αττικής και όλης της χώρας.



Στην συνέχεια το λόγο έλαβε ο Δήμαρχος του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, που σύντομα αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο της Αδελφότητας και την προσφορά της, στην τοπική κοινωνία και τον πολιτισμό, δήλωσε ότι θα σταθεί δίπλα σε κάθε προσπάθεια του οργανωμένου αποδημικού κινήματος του Δήμου του και δεσμεύτηκε καταχειροκροτούμενος ότι επί δημαρχείας του θα προωθηθούν και νέες δράσεις της  Αδελφότητας σε συνεργασία με το τμήμα πολιτισμού του Δήμου.



Ακολούθησε ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Κώστας Κωνής, που αφού μετέφερε τους χαιρετισμούς του Δ.Σ. της ΠΣΕ και του Προέδρου Γιώργου Δόση,   ως γνώστης της ηπειρωτικής αποδημίας της Αττικής και όχι μόνο, χαρακτήρισε την Αδελφότητα ως στυλοβάτη στήριξης της ηπειρώτικης παράδοσης, και φάρο αντίστασης στις επιθέσεις που δέχεται ο πολιτισμός μας, από τους ανθρώπους του φαινομένου της παγκοσμιοποίησης και ιδιαίτερα αυτή την περίοδο της οικονομικής κρίσης που έχει πλήξει τον ελληνικό λαό, στην οικονομία, την απασχόληση και την ευημερία.

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα  στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το αποδημικό κίνημα, εξ΄ αιτίας των νόμων που έχουν θεσπιστεί και που ταυτίζουν τους Συλλόγους που προσφέρουν παράδοση και πολιτισμό με τις επαχθείς μή κυβερνητικές οργανώσεις.

Κάλεσε τους παρευρισκόμενους Ηπειρώτες και φίλους της Ηπείρου να σκέφτονται την Ήπειρο, που οι στατιστικές την εμφανίσουν, σε όλους τους δείκτες τους, ως την πιό βάναυσα πληττόμενη από την οικονομική κρίση περιοχή και να την προτιμούν στις ολιγοήμερες διακοπές τους, γιατί και το τελευταίο ευρώ που θα πάει στην Ήπειρο, έχει μεγαλύτερη αξία για τους μόνιμους κατοίκους της, από όποιο άλλο γεωγραφικό διαμέρισμα της χώρας.

Στη συνέχεια το παιδικό χορευτικό τμήμα της Αδελφότητας, παρουσίασε χορούς από όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της Ηπείρου και κατέχτησε δίκαια το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Και όπως συνέβαινε παλιά άρχισε ο χορός για όλους, με πρώτους στον χορό, τον Αντιπρόεδρο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας και τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της Αδελφότητας και τους επίσημους εκπρόσωπους των φορέων της περιοχής.

Η εκδήλωση, δυστυχώς, πάνω στο φόρτε της,  με μια πίστα χορού γεμάτη από τους παρευρισκόμενους, γύρω στις 00.30΄ την νύχτα διακόπηκε βιαίως από κατακλυσμιαία βροχή. Παρά ταύτα, δεν μπορούμε να πούμε, παρά το βίαιο της διακοπής του γλεντίου, ότι έμεινε κάποιος δυσαρεστημένος, καθόσον το γλέντι ξεκίνησε γύρω στις 21.30' το βράδυ.

Και του χρόνου και κάτω από καλύτερες συνθήκες!

Δεν υπάρχουν σχόλια: