Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Εμπλοκή στα «αριστερόμετρα» μετά τη διάσπαση και του ΑΝΤΑΡΣΥΑ!


Σε απόγνωση βρίσκονται όσοι αριστεροί ψηφοφόροι προσπαθούν να προσδιορίσουν το πολιτικό τους στίγμα, μέσω των γνωστών συσκευών μέτρησης της αριστεροσύνης, καθώς τα μηχανήματα δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα



Η δημιουργία του ΛΑΕ (Λαϊκή Ενότητα), του κόμματος Λαφαζάνη, άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου στον χώρο της αντιμνημονιακής Αριστεράς, καθώς κανείς πλέον δεν μπορεί να προσδιορίσει ποιο κόμμα είναι πιο αριστερά από ποιο.

Ήδη η διάσπαση του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του οποίου οι συνιστώσες ΑΡΑΝ (Αριστερή Ανασύνθεση) και ΑΡΑΣ (Αριστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση), εντάσσονται στο κόμμα Λαφαζάνη, έχει δημιουργήσει ένταση με το νέο κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, καθώς δεν έχει διευκρινιστεί αν βρίσκονται αριστερότερα από αυτό ή όχι.
Καθώς μάλιστα οι ΑΡΑΝ και ΑΡΑΣ μιλάνε για «χούντα του Μνημονίου» ενώ η Ζωή Κωνσταντοπούλου απλώς για δικτατορία, οι δύο πρώην συνιστώσες του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ισχυρίζονται ότι πρέπει να τοποθετηθούν αριστερότερα της Ζωής Κωνσταντοπούλου.
Από την άλλη, αναστάτωση επικρατεί στον υπόλοιπο ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καθώς η συνεργαζόμενη ΜΑΡΣ (Μετωπική Αριστερή Συμπόρευση), επιδιώκει να τοποθετηθεί αριστερότερα από το ΚΚΕ, θέση που διεκδικεί και το ΝΑΡ (Νέο Αριστερό Ρεύμα), που όμως μαζί με το ΣΕΚ (Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα), επιτίθενται στο ΜΑΡΣ, επειδή έχει συνωνυμία με γνωστή καπιταλιστική σοκολάτα, γεγονός που του αφαιρεί αριστεροσύνη.
Τέλος, σημαντικό ποσοστό αριστερότητας, διεκδικεί και το «Σχέδιο Β'» του Αλέκου Αλαβάνου, που βρίσκεται σε ένταση με το ΚΚΕ, θεωρώντας ότι βρίσκεται αριστερότερα αφού αριθμολεκτικά, βγάζει τον αριθμό 6, που είναι μικρότερος από τον αριθμό 8 (τόσο βγαίνει αριθμολεκτικά το ΚΚΕ), άρα τοποθετείται αριστερότερα όπως διαβάζεις.
Δεδομένης φυσικά και της εμπλοκής των ΚΚΕ Μ-Λ και των (Μ-Λ) ΚΚΕ στη διαμάχη, αναμένεται τελικά η λύση να δοθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας, μόλις φυσικά βρεθεί πρόεδρος κοινής αποδοχής από όλους τους διαδίκους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: