Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Ή θα αλλάξει η ΝΔ ή θα βουλιάξει. Θα τους σαρώσει ο Τσίπρας και ούτε που θα το πάρουν χαμπάρι...



Τι όμορφη ατμόσφαιρα στη Νέα Δημοκρατία. Αφού τα βρήκαν μεταξύ τους και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα είναι ο αρχηγός που θα αντιπαρατεθεί στον Αλέξη Τσίπρα στις σχεδόν σίγουρες εκλογές, όλοι μαζί τον χειροκρότησαν, τον αποθέωσαν και πήγε όλος χαρά για φαγητό στο Προεδρικό Μέγαρο.

Εκεί έκανε φιλοφρονήσεις στην... όμορφη Φώφη, τα είπε με τον Θεοδωράκη για το μαύρισμα, και συνομίλησε και με τον Καμμένο. Μάλιστα τον προσκάλεσε να επιστρέψει στη Νέα Δημοκρατία λέγοντάς του ούτε λίγο ούτε πολύ ότι στη Ρηγίλλης μπορεί να αισθάνεται σαν στον σπίτι του. Σε ποιον; Στον υβριστή τη ΝΔ, στον Καμμένο ο οποίος δε του είπε ότι συνεννοείται καλύτερα μαζί του απ' ότι με τον Σαμαρά.
Τι ωραίο κλίμα στη δεξιά πολυκατοικία. Τι πολιτισμός. Χειροκροτήματα, χαρές, πανηγύρια και ανοίγματα και ο Μεϊμαράκης η ψυχή της Νέας Δημοκρατίας. Όχι σαν τον... κακό Σαμαρά που πήρε το κόμμα διαλυμένο και το έκανε κυβέρνηση. 
Πολιτικός πολιτισμός στη Νέα Δημοκρατία και πράγματι δημοκρατικές διαδικασίες μέχρι να φτάσουμε στον όγδοο αρχηγό της, την ερχόμενη άνοιξη. Ή μπορεί και νωρίτερα αν σκεφτεί κανείς ότι ίσως να υπάρξει μια οδυνηρή ήττα στις εκλογές αφού οι βουλευτές της ΝΔ θα πηγαίνουν στις περιφέρειές τους να απολογηθούν όχι για το «κακό» μνημόνιο του Σαμαρά αλλά για το άθλιο μνημόνιο του Τσίπρα. Απίστευτες καταστάσεις. Σα να παίζει ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό και ο Μαρινάκης να πίνει φραπουτσίνο με τον Αλαφούζο και να μιλάνε για γκόμενες. Ο δε προπονητής του γαύρου να αναρωτιέται: «Μα που έχω έρθει.» 
Εν πάση περιπτώσει δεν είναι κακό το ήρεμο κλίμα (πριν τη θύελλα;) στη Νέα Δημοκρατία. Το μείζον πρόβλημα είναι ότι η μεγάλη αυτή παράταξη που ίδρυσε ο Κων. Καραμανλής (ο κανονικός) πριν από 41 χρόνια, πάσχει από τη διαμόρφωση σαφούς ιδεολογικής ταυτότητας. Αν πιστέψουμε τα γκάλοπ η ΝΔ παίρνει κάτω από 20%, σχεδόν 4 δεκαετίες από τότε που ο Καραμανλής πήρε 54,4%. Είναι προφανές ότι η πάλαι ποτέ πανίσχυρη κεντροδεξιά παράταξη με την παρούσα μορφή της πνέει τα λοίσθια. Χωρίς σαφή ιδεολογική ταυτότητα, με μεταβατικό πρόεδρο, με καμιά 10αριά δελφίνους και δελφινάκια, με απουσία μιας ισχυρής και επιβλητικής παρουσίας στη ΝΔ πόση τύχη να έχει ακόμη; 
Και για σκεφτείτε σε ποιους στηρίζεται. Γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού ο. Βαρβιτσιώτης. Πρώτη μούρη η Ντόρα και από πίσω κάποιοι νεανίες σαν τον Κυριάκο που έχουν τόσο παλιές ιδέες ώστε τους βλέπει ο κόσμος έξω και τους φτύνει. Αφήστε που άρχισαν να τσακώνονται προς τα πού θα πάει το τιμόνι. Προς τα δεξιά ή προς το κέντρο; Πάρτε το αλλιώς αδέρφια, θα βρείτε στο παγόβουνο και θα είναι και αργά για δάκρυα. 
Ένα κόμμα που ήταν ένας από τους πυλώνες  της χώρας, αυτή η παράταξη που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη και που είχε την ιστορική κληρονομιά να αντιπαλέψει το  πολιτικό και κοινωνικό ''σάρωμα'' του Ανδρέα και τον. εκσυγχρονισμό του Σημίτη, τώρα βρίσκεται στο τέλος της αλλά δεν το έχει καταλάβει. Είναι σαν τις γριές που είναι με το ένα πόδι στον τάφο αλλά ψάχνουν να βρουν γκόμενο για μια τελευταία αρπαχτή. 
Αμ δεν είναι έτσι τα κόμματα αδέρφια. Αφήσατε τον Αλέξη να σας τσακίσει στην ιδεολογία. Αφήσατε έναν αγράμματο καταληψία να σαρώσει τα πάντα. Γίνατε με το ΠΑΣΟΚ και όλοι μαζί το δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ και περιμένετε να αναστηθείτε με χιούμορ, αστειάκια και μαγκιές; Αμ θα σας σαρώσει ο Τσίπρας και ούτε που θα το πάρετε χαμπάρι. 
Δεν «πουλάτε» πλέον στον κόσμο κύριοι κι αν δεν αλλάξετε, βουλιάξατε. Πάρτε το χαμπάρι. Βρείτε έναν άνθρωπο που να είναι ηγέτης, αλλάξτε το κόμμα, διώξτε οικογένειες, βαρόνους και κόμισσες και ίσως έχετε τύχη. Μέχρι τότε θα σας παίρνει αμπάριζα ο άσχετος που διαλύει τη χώρα και ο Βαρουφάκης που κουβαλά μαζί του έναν καθρέφτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: