Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Ποιος φοβάται την βλοσυρή κυρία Βελκουλέσκου, που αντί ν΄ απολογείται που όλο της το σόι, της νομεκλατούρας του Τσαουσέσκου, κατέκλεψε τον Ρουμάνικο λαό, έχει και το απύθμενο θράσος να σκεφτεί, ότι θα μας κουνήσει το δάκτυλο;

Ποιος φοβάται την κυρία Βελκουλέσκου;

Ακούγοντας τη βλοσυρή Ρουμάνα, Ντέλια Βελκουλέσκου του ΔΝΤ να συνοψίζει μετά από ένα δριμύ κατηγορητήριο «έχετε πολύ υψηλούς μισθούς και πρέπει να τους κόψετε», η Κύπρια υπουργός Εργασίας Σωτηρούλα Χαραλάμπους, μέλος του ΑΚΕΛ, δεν άντεξε και, φέρεται να είπε αυτό που, ακόμα κι αν είναι ψέμμα, εκφράζει όλους μας: «Αυτός είναι ο λόγος που στην Κύπρο, έχουμε γεμίσει πουτάνες από τη Ρουμανία».
Κόρη υψηλόβαθμου στελέχους του δικτατορικού καθεστώτος Τσαουσέσκου, η κυρία Βελκουλέσκου που φαίνεται πως δεν της έλειψε τίποτε στην άχαρη ζωή της Ρουμανίας, πάτησε καταυτάς το πόδι της στην Αθήνα, ως διάδοχος του Πολ Τόμσεν, επισείοντας ήδη το δάχτυλο σε μας, που χάρη σε μας, ζήσανε και φάγανε ψωμί χιλιάδες συμπατριώτες της.

Αποφοίτησε από το λύκειο του Βουκουρεστίου που παραδοσιακά φιλοξενούσε τα παιδιά της νομενκλατούρας του κόμματος και πέντε χρόνια αργότερα έπαιρνε τον δρόμο των μεταπτυχιακών σπουδών αλλά ταυτόχρονα περνούσε και τα σκαλιά της εκκλησίας συνοδευόμενη από έναν από τους επιφανέστερους ρουμάνους επιστήμονες που ζουν στις ΗΠΑ, τον διακεκριμένο γιατρό Βίκτορα Βελκουλέσκου.
Η ίδια εγκατέλειψε τη Ρουμανία το 1992, τρία μόλις χρόνια μετά την εκτέλεση του δικτάτορα Τσαουσέσκου, έχοντας στις αποσκευές της μία υποτροφία για το γυναικείο κολέγιο Ουίλσον των Ηνωμένων Πολιτειών και με το διαβατήριό της να γράφει το πατρικό της όνομα, Ντέλια Μοράου.
Κανονικά, θα έπρεπε να απολογείται. Όχι επειδή σπούδασε στης Ηνωμένες Πολιτείες. Αλλά, επειδή το σόϊ της κατάκλεψε τον λαό της Ρουμανίας και τη γλύτωσε στο τέλος φθηνά. Το ζεύγος Τσαουσέσκου λυντσαρίστηκε από το μαινόμενο πλήθος. Οι δικοί της λοιπόν, όσο κι αν ντρέπεται για την καταγωγή της, τη γλύτωσαν φτηνά.
Η κυρία Ντέλια που ποζάρει τώρα σαν ξεσκολισμένη εκπρόσωπος μιας ξεπεσμένης ηθικής, είχε ήδη προϋπηρεσία στην Κύπρο.
Ο θηλυκός εκπρόσωπος της τρόικας με το που πάτησε το πόδι της στην Λευκωσία φρόντισε να επιβεβαιώσει την φήμη της σκληρής μονεταρίστριας που την συνοδεύει εδώ και μια δεκαετία σχεδόν στους διαδρόμους του κτιρίου της 19ης Οδού της Ουάσινγκτον.
Πρόκειται για πληρωμένο πιστόλι. Ειδική- λέει...- σε συνταξιοδοτικά και ενεργειακά θέματα, έδειξε με το καλημέρα τις άγριες διαθέσεις της στους Κύπριους κυβερνητικούς παράγοντες και ειδικά σε όσους δεν είχαν προσέξει πως η υπογραφή της 37χρονης Ρουμάνας υπήρχε και κάτω από ένα δεκασέλιδο σημείωμα και με το οποίο ζητούσε τον Ιανουάριο του 2012 τη λήψη σκληρών μέτρων από την Ελληνική κυβέρνηση.
Ήταν ένα δρακόντειο κείμενο γραμμένο στα Αγγλικά, γεμάτο με νέα σκληρότερα μέτρα, εκδικητικά άγριες περικοπές στις δημόσιες δαπάνες, μαζικές απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις αλλά και αυξήσεις στις αντικειμενικές τιμές που είχε συνταχθεί από την κυρία Βελκουλέσκου και προκάλεσε ανατριχίλες στο Μέγαρο Μαξίμου για την ωμότητα των περικοπών που περιείχε για τη «σωτηρία» της χώρας.
Η Ρουμάνα εκπρόσωπος της Λαγκάρντ ούτε λίγο ούτε πολύ επανέλαβε τα ίδια και στην Λευκωσία κάνοντας και μια πρωτοφανή επίδειξη αλαζονείας όταν είπε στους Κύπριους βουλευτές της Επιτροπής Οικονομικών ότι «εμείς είμαστε οι δανειστές σας» και ότι το ΔΝΤ δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα. Συνεπώς, δεν μπορεί να δώσει ελαφρυντικά σε κανέναν.
Η κ. Βελκουλέσκου υπέδειξε επίσης στους συνομιλητές της στη Λευκωσία ότι «για να μπορέσει η κυπριακή οικονομία να σταθεί κυριολεκτικά στα πόδια της πρέπει να γίνουν δραστικές μεταρρυθμίσεις» προτείνοντας να μειωθούν, με το «καλημέρα» οι μισθοί των Κυπρίων κατά 25%. Είπε μάλιστα, προφανώς για να ισχυροποιήσει την πρότασή της ότι στις χώρες της πρώην ανατολικής Ευρώπης υπήρξαν περικοπές κατά 25% φέρνοντας για παράδειγμα την ίδια της την πατρίδα.
Δεν της το είπε κανείς προφανώς, σε αυτό το αυθεντικό παιδί του Τσαουσέσκου, ότι αυτό έχει ήδη συμβεί στην Ελλάδα! Τώρα κατέφτασε και στα μέρη μας.
Και ίσως κάποιος, επειγόντως, θα έπρεπε να της πει, που ακριβώς βρίσκεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια: