Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Ποιος θα ηγηθεί του «κόμματος της δραχμής»;


Ο νέος κίνδυνος για τα όσα έχει καταφέρει η χώρα τις τελευταίες δεκαετίες...


Όποιος είδε τον Παναγιώτη Λαφαζάνη  στην. πρώτη γραμμή της φωτιάς σαν πολιτικάντης που κάνει δηλώσεις και δίνει κατευθύνσεις δεν πρέπει να παραξενεύτηκε. Μάλιστα, η παρουσία του και το γιουχάισμα που έφαγε έγινε την ίδια ώρα που ο Τσίπρας πήγαινε στο υπ. Άμυνας το οποίο βρήκε άδειο αφού ο Καμμένος έκανε βίζιτα στη ΜΟΜΑ.

Σίγουρα ο Λαφαζάνης ήξερε ότι λίγες ώρες μετά θα ήταν εκτός κυβέρνησης, δεν είναι άσχετος από πολιτική και καταλαβαίνει πολύ καλύτερα από τον Τσίπρα που είναι. νεοσσός μπροστά του. Η παρουσία του ήταν καθαρά αρχηγική και εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνουν συγκεκριμένοι πολιτικοί του ΣΥΡΙΖΑ να ηγηθούν του «κόμματος της δραχμής» το οποίο δυνάμωσε με την ευγενική χορηγία του Αλέξη. 

Τρεις είναι αυτοί που διεκδικούν τα ηνία του νέου κόμματος το οποίο οσονούπω θα κάνει την εμφάνισή του και επίσημα, μακριά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Λαφαζάνης, η Κωνσταντοπούλου και ο Βαρουφάκης θα κονταροχτυπηθούν για το ποιος θα ηγηθεί της προσπάθειας να κάνει τη χώρα μπανανία κοροϊδεύοντας τον κόσμο για τον επίγειο παράδεισο που θα φτιάξουν σε λίγους μήνες. 

Ο Λαφαζάνης, παλιά καραβάνα του συστήματος της δραχμής δικαιούται να διεκδικεί την αρχηγία αν και είναι πολύ. όψιμος. Η Ζωή εμφανίζεται να είναι δυναμική, άτεγκτη και ισχυρή αλλά έχει ένα πρόβλημα με τα.νεύρα της και η επιστήμη έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά εδώ και χρόνια. 

Ο δε Βαρουφάκης, μπορεί να κορόιδεψε εδώ και χρόνια τον κόσμο ότι είναι μέγας οικονομολόγος αλλά σιγά - σιγά αποδεικνύεται. τενεκές ξεγάνωτος. Κάνει ακόμη. γκελ, είναι επικοινωνιακός, όμως έχει κι αυτός ένα μεγάλο πρόβλημα. Σε λίγο θα τον κυνηγούν για το έγκλημα που έκανε σε βάρος της χώρας και ούτε το αρχηγιλίκι θα τον σώσει. 

Σε κάθε περίπτωση αυτοί είναι οι διεκδικητές του νέου κινήματος εξόδου από το ευρώ το οποίο δυναμώνει κι αν πιστέψουμε τις δημοσκοπήσεις έχει ένα ποσοστό της τάξης του 10% - 12%. Έχει όμως κι έναν πολύ ισχυρό σύμμαχο κι αυτό είναι πολύ ανησυχητικό. 

Έχει όλους εκείνους τους επιχειρηματίες που έβγαλαν (νόμιμα ή παράνομα) τα λεφτά τους στο εξωτερικό, έχει τα λαμόγια από το λόμπι της δραχμής που θέλουν να κάνουν μπίζνες στα αποκαΐδια, έχει διάφορα χρεοκοπημένα μίντια που θα ήθελαν να γλιτώσουν τα θαλασσοδάνειά τους. Κι έχει βεβαίως απέναντί του ένα προβληματικό πολιτικό σύστημα στο οποίο πρώτη μούρη είναι ο  Αλέξης και ο. Παύλος Χαϊκάλης. 

Για σκεφτείτε το καλά. Ένας θίασος - κυβέρνηση, με επαμφοτερίζουσα άποψη για τη χώρα, και διάφορα άλλα κόμματα, συμπεριλαμβανόμενης και της ΝΔ που προσπαθούν να επιβιώσουν από την κατάρρευση του μεταπολιτευτικού συστήματος. Και από την άλλη, ορισμένοι παραμυθατζήδες που ποντάρουν στη δυσαρέσκεια των πολιτών, στην οργή του και κυρίως στο γεγονός ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει μάθει να σκύβει το κεφάλι, να κάνει αυτοκριτική και να δουλεύει σκληρά για να ανατρέψει τα κακώς κείμενα. 

Το κόμμα της δραχμής έχει και λεφτά. Περίπου 150 δις ευρώ έχουν φύγει στο εξωτερικό και με το που θα επιστρέψει η Ελλάδα στο εθνικό νόμισμα θα γίνουν τουλάχιστον 500 δις ευρώ και θα μπορούν να αγοράσουν τα πάντα.

Δεν είναι καθόλου αστείο. Το κόμμα της δραχμής με Ζωή, Βαρουφάκη ή Λαφαζάνη θα είναι το επόμενο σημείο καμπής στο πολιτικό σύστημα, ο νέος κίνδυνος για τα όσα έχει καταφέρει η χώρα τις τελευταίες δεκαετίες. Και μπορεί η Ζωή και ο Λαφαζάνης να μην είναι λαμόγια και να κινούνται απλά από μια ολίγον ψυχοπαθητική συμπεριφορά, ο Βαρουφάκης όμως έχει «σπουδάσει» το άθλημα στις τάξεις του Σόρος και άλλων μεγαλοεπενδυτών που τζογάρουν τις τύχες ολόκληρων χωρών. 

Ο Τσίπρας, πέραν της ζημιάς της χώρας που επέφερε σε έξι μήνες έχει καταφέρει το ακόμη χειρότερο. Απονομιμοποίησε τη συζήτηση για τη δραχμή που κάποτε ήταν ταμπού. Έχει καταφέρει να πείσει ένα μεγάλο μέρος του λαού ότι το εθνικό νόμισμα είναι η σωτηρία και ότι το ευρώ είναι η καταστροφή, παραγνωρίζοντας βεβαίως ότι εντός της Ευρώπης η Ελλάδα γνώρισε πρωτοφανή ευημερία και ειρήνη. 

Ο Τσίπρας δεν αποκλείεται κάποια στιγμή, όντας νέος, να το. γυρίσει και να θελήσει να ηγηθεί ο ίδιος του νέου κόμματος της δραχμής, οπότε μπορεί να έχουμε κι άλλον. δελφίνο. Γι' αυτό από εδώ και πέρα οι μαχαιριές θα πέφτουν σα βροχή. Ήδη ο Βαρουφάκης όπου σταθεί κι όπου βρεθεί κάνει φέτες τον ευεργέτη του τον Αλέξη που τον έβγαζε και βόλτα στα παπάκια του Εθνικού Κήπου. Η Ζωή δεν παραιτείται κάνοντας τσατάλια τα νεύρα του μεγάλου ηγέτη ενώ ο Λαφαζάνης δεν πρόκειται να ηρεμήσει και θα χτυπάει συνεχώς μαζί με τους πραιτοριανούς του. 

Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα που έλεγε και ο Ηλιόπουλος. Καλώς ήρθατε στη νέα εποχή της Ελλάδας όπου η σύγκρουση των δύο κόσμων θα είναι πιο ξεκάθαρη από ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: